Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Előzetesbe került Czeglédy Csaba testvére is

30 napra előzetes letartóztatásba helyezték Czeglédy Csaba testvérét, Czeglédy Pétert és egy férfi társát is.
Előzetes letartóztatásba helyezte szerdán 30 napra a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója Czeglédy Pétert és egy férfi társát, ugyanakkor két nőtársa ellen nem tartotta szükségesnek kényszerintézkedés elrendelését – tudta megy a Magyar Idők Szanka Ferencügyésztől, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Ismeretes: a tavaly nyáron kirobbant ügyben Czeglédyt és immár húsz társát azzal gyanúsítják, hogy összesen kilenc iskolaszövetkezeten keresztül, bűnszervezetként működve követték el a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást. A még szabadlábon az MSZP-nek és a DK-nak is dolgozó ügyvéd cége, a Human Operator Zrt. diákokat és felnőttkorúakat közvetített ki különböző munkahelyekre, közterheket azonban a hatóság szerint nem fizettek.

Tavaly nyáron a nyomozók egy eisenstadti bankfiókban lefoglaltak csaknem egy kilogrammnyi befektetési aranyat is egy Czeglédy nevére nyitott széfben.

A nyomozás során kiderült: a Human Operator többször összesen több mint kétszázmillió forintnyi kölcsönt kapott a Dobrev Klára vezette Altus-cégektől, így Gyurcsány Ferenc volt kormányfő feleségét is tanúként hallgatták meg a NAV nyomozói.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább gyűjti a szemetet a baktói férfi

Tovább gyűjti a szemetet a baktói férfi
Továbbra is zavartalanul hordja a szemetet nap mint nap baktói telkére az a férfi, akinek… Tovább olvasom