Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Előzetesben a szegedi postarabló

Egy hónapra jogerősen elrendelte a Szegedi Járásbíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki pénteken kirabolta a szegedi Olajbányász téri postát.
A Szegedi Törvényszék szóvivője Juhászné Prágai Erika elmondta, hogy az ügyészség azért kezdeményezte a 44 esztendős, hódmezővásárhelyi N. Sándor előzetes letartóztatását, mert a gyanú szerint a férfi pénteken robbantással fenyegetve pénz átadására kényszerítette postahivatal ügyfélszolgálati ablakánál dolgozó pénzforgalmi ügyintézőt.

A gyanúsított közel 1,4 millió forinttal elmenekült el a helyszínről, de a rendőrség hétfő délután egy siófoki nagyáruház parkolójában elfogta. A férfi a rendőröknek azt mondta, hirtelen ötlettől vezérelve rabolt, telefonját és egy gyógyszeres dobozt ragasztott össze, hogy elhiggyék, bomba van nála.

A gyanúsított ellen fegyveresen, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésére, valamint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, magas büntetési tételére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy a férfi a hatóság elől elszökne vagy elrejtőzne. Mivel az elrabolt pénz sem lett meg - a férfi vallomása szerint az összeg jelentős részét szerencsejátékra költötte -, feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megnehezítené a bizonyítást.

A bíróság megállapította, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi ellen jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, a rablást egy korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejének leteltét követő rövid időn belül követte el, így fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Korábban:

Siófokon fogták el, de már Szegeden hallgatták ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói N. Sándort, akit a június 28-i postarablással gyanúsítanak.

A 44 éves hódmezővásárhelyi férfi részletes beismerő vallomást tett. Hirtelen ötlettől vezérelve rabolt. Telefont és egy gyógyszeres dobozt ragasztott össze, hogy elhiggyék, bomba van nála. Az elrabolt pénz jelentős részét szerencsejátékra költötte.

Miután meglátta az interneten a rendőrségi felhívást, menekülni kezdett a rendőrök elől. Néhány órás előnyét gyorsan ledolgozták a megyei nyomozók, akik július 1-én délelőtt megállapították, hogy Siófokon tartózkodik. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége azután fogta el az egyik nagyáruház parkolójában, miután ott vásárolt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A bűncselekmény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Korábban írtuk:

A 44 éves férfit azzal gyanúsítja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, hogy 2013. június 28-án robbantással fenyegetőzve kirabolta a szegedi Olajbányász téren lévő postát.

Elfogta a rendőrség a szegedi postarablót


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az azonosítását követő néhány órán belül megállapították a menekülő férfi tartózkodási helyét, majd elfogásához a Terrorelhárítási Központ közreműködését kérték. A gyanúsítottat a TEK műveleti egysége az egyik siófoki nagyáruház parkolójában fogta el 2013. július 1-én kora délután.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányág Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette N. Sándort és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Korábban:

Azonosította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 28-án robbantással fenyegetőzve kirabolta a szegedi Olajbányász téri postát. N. Sándor jelenleg szökésben van, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya országos elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A rendőrség kéri, hogy aki N. Sándor jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletét a 62/562-423 telefonszámon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107, vagy 112 hívószámon.

Kérik, hogy a gyanúsítottat senki ne próbálja meg elfogni, hanem azonnal értesítse a rendőrséget! A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben korábban kiadott nyomravezetői díjat visszavonta.

Korábban írtuk:

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. június 28-án kora délután egy férfi ment be a szegedi Olajbányász téren lévő postára. Azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem kap pénzt, felrobbantja a nála lévő bombát. A postai alkalmazottak engedelmeskedtek a férfi követelésének.

A bűncselekmény elkövetését, valamint a támadót a posta biztonsági kamerája rögzítette. A gyanúsított körülbelül 180 centiméter magas, 45-55 év körüli, sportos testalkatú férfi. Az elkövetéskor szemüveget viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a támadót, jelentkezzen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Szeged, Kossuth Lajos sugárút 22-24.), vagy hívja a rendőrség 112-es segélyhívószámát. Bejelentés e-mailben az ugyelet.csongradmrfk@csongrad.police.hu e-mail címen keresztül tehető meg.

16:26 A jelenlegi adatok szerint június 28-án kora délután ment be az Olajbányász téren lévő kispostára a támadó, ahol robbantással fenyegetőzve követelt pénzt, amit meg is kapott.

Postarablás Szegeden: 1 millió 400 ezret vihettek el. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Kérjik, hogy aki a bűncselekményről, vagy az elkövetőről bármilyen információval rendelkezik, hívja a rendőrség 112-es telefonszámát.

A rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. Ez annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

15:48 A rendőrség tájékoztatása szerint egységeik a riasztástól számított három percen belül a helyszínen voltak.

15:27 A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről, vagy az elkövetőről bármilyen információval rendelkezik, hívja a rendőrség 112-es telefonszámát.

Postarablás Szegeden: 1 millió 400 ezret vihettek el. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

15:17 Pontosabb személyleírás a rendőrségtől: az elkövető körülbelül 170 centiméter magas, 55 év körüli férfi, szemüveget viselt. Haja szőkés, őszes. Az elkövetéskor fekete pólót és sötét nadrágot viselt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

15:10 Folyik a helyszínelés. Ott van Zélity László városi kapitány is.

Délután kettő körül ment be a postára egy 30-50 év közötti férfi. Az elkövető egy robbanóanyagnak látszó tárggyal fenyegette meg az alkalmazottakat. Információink szerint 1 millió 400 ezer forintot vitt el a postáról. Tettét azzal indokolta a postán, hogy rákos, úgyis meghal. A férfi amint megkapta a pénzt, elmenekült. A rendőrség Petőfitelepet, a Zápor-tót és környékét, valamint végig a töltést pásztázza. A rabló azért is volt különösen bátor, mert a postával szemben száz méteren belül van a Tarjánvárosi Rendőrőrs. A postán a pánikgombot azonnal megnyomták, szemtanúk szerint a rendőrség mégis viszonylag későn ért a helyszínre. Beszéltünk azzal a férfival, aki hívta a rendőrséget. Állítása szerint nem az őrsről jöttek a rendőrök.


Korábban írtuk:
Látta esetleg? A közelben lakik? Ha tud valami érdemi információt, ossza meg velünk!

Részletek hamarosan.

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. abszurd 2013. július 07. 17:08
  „100. mynameis
  Ha személyesen ismered, akkor nagy valószínűséggel tudod, hogy az elkövető apja nem hülye, ezért már rég megtette azokat az óvintézkedéseket, ami a családi kassza védelmét illeti.”
 • 105. mynameis 2013. július 03. 17:54
  „102. zero 2013.07.03. 12:19
  Azért nem kapna 15 évet valószínű te nagyon okos mivel kiveszi a családi kasszából.”
 • 104. vadfarkatlan 2013. július 03. 15:25
  „103. alfa258 2013.07.03. 14:51

  Anélkül, hogy utánanéztem volna a pontos számoknak, úgy emlékszem, hogy másfél százalékot kellett befizetni kötelezően a manyupokba, amit korábban az állami rendszerbe fizetett minden munkavállaló. Tehát ez a pénz korábban is kifizetésre került, csak máshová utalták. A kötelező manyup-tagsággal és az odautalással egyébként több száz milliárdos lyukat ütve a költségvetésen. Tehát úgy vélem helytálló a megállapításom, hogy az a pénz korábban sem volt az embereké, nem a megtakarításaikat vonták el.”
 • 103. alfa258 2013. július 03. 14:51
  „95.-ös vad...." Az a pénz egyébként sem az embereké volt, majd csak évtizedek múlva kapták volna meg." vazze te nem vagy normális!!!! Ki fizetett be a magánnyugdíj pt-ba???? A főnököd???? Ez normális országban jó dolog lett volna, ha nem nyúlja le, lop-csen-csór haverod!!!! Jellemző rád is, ha nem a zsebedben van a pénz, az azért van, hogy ellopd!!!
  A postarabló meg tudhatná, hogy nem érdemes 1-2 milkával kezdeni, csakis nagyban...! Akkor nem kapnak el!!!”
 • 102. zero 2013. július 03. 12:19
  „100 de rendes nem rabolta ki az apját”
 • 101. toxor01 2013. július 03. 09:32
  „15:48 A rendőrség tájékoztatása szerint egységeik a riasztástól számított három percen belül a helyszínen voltak.

  kár hogy gyalog fél perc alatt kiérni az épületből ugyanis ott van vele szembe a tarjáni rendőrség... :D:ASD:D:D:D:D mekkora <moderálva> ezek a rendőrök :DS:D:D:D a rendőrség előtt rabolni .. :D csúcs :D”
 • 100. mynameis 2013. július 02. 19:54
  „De okos itt mindenki.Személyesen ismertem van előélete is, de nem biztos hogy csak ő a hibás ezért.Megjegyzem a saját apjától a többszörösét szerezhette volna meg és mégsem tette.”
 • 99. eternette 2013. július 02. 16:45
  „Szerintem nem játszotta el, hanem eldugta, vagy odaadta a barátnőjének. Jó lesz akkor, ha újból szabadlábon lesz.”
 • 98. roxper 2013. július 02. 16:41
  „"nem így történt, az államkasszába került"

  Ebbe ne legyél biztos, nem így történt!”
 • 97. roxper 2013. július 02. 16:40
  „Ez valami vicc lehet, maszk nélkül rabol, simán elsétál a rendőrőrssel szemben lévő postától, majd vígan költ, vásárolgat és 4 nap után elkapják, ennyire senki nem lehet amatőr... Ehhez képest jó sok idő kellett mire lekapcsolták!”
 • 96. booo 2013. július 02. 15:21
  „87. THK - Teljesen igazad van, DE! Mivel az illető eredetileg nem szemüveges, nem lehetett hirtelen felindulás, ugyanis a szemüveg hogy került hozzá! Nyilvánvaló hogy készült az eseményre, máskülönben nem lett volna nála az okuláré !”
 • 95. vadfarkatlan 2013. július 02. 13:53
  „81. Monthechristo 2013.07.01. 16:35
  "Nem tolerálható hogy valaki bűncselekmény útján jusson anyagi javakhoz"::Megmondaná ezt valaki a mai kormánynak is,elég csak a magánnyugdíj pénztárak lenyúlásához visszagondolni,az mi volt??.....Ami a posta rablást illeti van,volt és lesz elkeseredett ember bőven,pláne a mai világban de persze nem mentesíteni akarom a felelősségre vonás alól az illetőt,egyszerűen csak megértem...Míg oda fent milliárdokról nem tudnak számot adni ,alant egy-két milláért éveket is kiosztanak egy olyan országban ahol mindent a kis emberrel fizettetnek meg::!

  "Az elrabolt pénz jelentős részét szerencsejátékra költötte." Ha lehet, ne gyere nekem az elkeseredett ember meséjével, mert nevetni támad kedvem. Ez nem megélhetési rablás volt, ahogy anno a <moderálva> Bakács sem azért lopott, mert rászorult, <moderálva>. Ami pedig a magánnyugdíjpénztárakat illeti, az akkor lenne rablás, ha a kormánytagok a saját bankszámlájukra utalták volna. De nem így történt, az államkasszába került. Az a pénz egyébként sem az embereké volt, majd csak évtizedek múlva kapták volna meg. Befizetni azonban így is befizették volna, hiszen 1997-ben megboldogult Gyulánk mindenkit belekényszerített a magánnyugdíjpénztárakba.”
 • 94. zero 2013. július 02. 10:59
  „88 Te miről beszélsz?”
 • 93. Vazeratti 2013. július 02. 09:23
  „A rabló tényleg ennyire GYPS-s vagy egy egy megrendelt TEK reklám és a marketingnek többre nem futotta?”
 • 92. Ebgondolat 2013. július 02. 09:13
  „Elég nudli ez a videó. Ráadásul nem is az elfogásról készült, hanem az "azutánról"!”
 • 91. csonakos 2013. július 02. 08:55
  „89. kontrapista 2013.07.02. 07:06
  Jól meggondoltad te mit is írtál le? Vádolod ezt a sikeres három évet? Mert ugye az elmúlt nyolc az három+... Biztos akarsz te még átjönni a határon?:D”
 • 90. gondolom 2013. július 02. 08:45
  „Ha már ezt sem fogták volna el az lett volna a csúfság. A tettes sem teljessen tiszta, kamerák, rendőrség a szomszédban, délután, lehet,hogy beakart vonulni a sittre mert éhes volt, na most meg lesz a mindennapi betevője.”
 • 89. kontrapista 2013. július 02. 07:06
  „82.történész
  Az állításodra van több példa, amit az elmúlt nyolc évben követtek el a csókos bohócok .”
 • 88. ikszy 2013. július 01. 22:22
  „Szegény, szerencsétlen. Kellett neki a pénz vásárhelyi trafikra.”
 • 87. THK 2013. július 01. 20:25
  „83. booo,
  furcsa eset, az biztos: szerintem hirtelen jött neki az elhatározás, végig sem gondolta az egészet előre.
  Ha fölkészül, akkor nyilván elmaszkolja magát, napszemüveggel és parókával, meg persze alapvető, hogy nem névre szóló telefonnal menekül - minimális zsákmányolt összeggel, ami miatt eleve nem érte volna meg az egész...
  Gratula a rendőrségnek, de itt a teljesen amatőr elkövető is hozzá tartozik a képhez.”
106 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

249-ért árulják a 20 forintos harmadosztályú dinnyét

Hatósági ellenőrzést tartottak az egyik Etelka sori utcai dinnyeárusnál, ahol kiderült, a mérleg nem hiteles, a dinnye számlái hiányosak.
Tovább olvasom