Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Elpusztultak a megtámadott szegedi kenguru bébik

Elpusztult a két kenguru bébi a Szegedi Vadasparkban, melyek túlélték az egy hete történt kutyatámadást. Október végén hét kóbor kutya jutott éjszaka a Szegedi Vadaspark területére.
A kenguru bébiket a gondozók találták a kutyatámadásban elpusztult törpekenguruk erszényében. Az egyhetes gondozás ellenére a két állat elpusztult - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark igazgatója

Október végén hét kóbor kutya jutott éjszaka a Szegedi Vadaspark területére. A kutyák így összesen tíz kengurut és három rendkívül ritka mezopotámiai dámszarvast öltek meg a parkban. Bár voltak csapdák, és a területet kerítés védi a területet, ezek sem tudták megakadályozni, hogy a kóbor kutyák a védett állatok közelébe kerüljenek.

A vadaspark és az önkormányzati városőrség a környéken található kóbor kutyák befogását és elszállítását tervezi, addig a külső kifutókban tartott állatok kerítésének a megerősítésén dolgoznak.

Olvasóink írták

  • 1. czeglédi 2007. november 07. 10:49
    „Szívszorító ami a vadasparkban történt. Az illetékesekre nagyon haragszom, peremkerületen lakunk, gyermekeink onnan járnak iskolába, szeptembertől kezdve sok esetben telefonáltunk, a gyepmesteri telepre és az önkormányzatnak, hogy féltjük a gyerekeket és tegyenek valamit, - a mai napig rggel 6- 7 óra körül és délután 6-7 óra körül randalíroznak a kutyák, - az illetékesek a fülebotjukat sem mozdítják. Mindig csak akkor cselekszeknek ha már megtörtént a baj. Dorozsma, Subasa, Baktó, Jégpálya környéke, stb. Hogy van az, hogy a kis ember látja a kóbor ebket, akinek meg látni kéne, az vak mint a sötét éjszaka.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babafotózás régen, ma és a jövőben

Kistelek - Babafotózásunk kisteleki állomásán kedd délután ötvenegy csöppséget örökített meg… Tovább olvasom