Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Elrágható a pókos autó is

Elrágható a pókos autó is
Szeged - Eleinte nem volt kedvem hozzá, de aztán jó poénnak tűnt, és szebb is lett, mint képzeltem - magyarázta egy féltenyérnyi marcipánból készült pókos autót farigcsálva ifjabb Szabadi István, amikor tegnap meglátogattuk a szegedi Kati cukrászda műhelyében.
A Popeyként is ismert fiatal mestercukrászt kérték fel, hogy a mától vasárnapig tartó ötödik szegedi csokifesztivál legfőbb látványosságának számító szegedi terepasztal dekorációs elemeinek egy részét készítse el.

Az Árkád bevásárlóközpontban látható tíz négyzetméteres városmakettben grillázsból készül el a belvárosi Tisza-part egy része a hidakkal, amely alatt egy valódi csokifolyó hömpölyög majd. Popey a rakparti autókat, gyalogosokat és a Stefánia fáit készíti el – marcipánból. Mire meglátogattuk, a 20 autóval és a 30 gyalogossal már elkészült, a 30 fa előállításának feladata viszont még hátravolt.
 
Elrágható a pókos autó is. Fotó: Frank Yvette (galéria)
– Először próbálkoztam a marcipántörzzsel, de nem állt meg, pedig még rajta sem volt a lomb. Úgyhogy végül karamellből kell elkészítenem – mesélt a szakmai kihívásokról a cukrászmester, aki örömmel vette a felkérést, hiszen főként aprólékos kézműves munkát igénylő látványédességekkel foglalkozik. Az autókkal és a gyalogosokkal nagyjából 7-8 óra alatt készült el, 4 kilónyi massza felhasználásával.

 Az alkotások természetesen ehetők – mondta el a szakember –, de száradva egyre keményebbek lesznek, ezért csak megfelelő fogazattal ajánlott a fogyasztásuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérés nélkül is kap 2 milliót a rendőrség

Tavaly a határőrizeti feladatok költségeire 1 millió forintos támogatást kért, és kapott is a megyei önkormányzattól a megyei rendőr-főkapitányság. Tovább olvasom