Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Elrejtette egy cég vagyonát és papírjait is a szegedi ügyvéd

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az ügyvéddel szemben, aki közreműködött egy szegedi cég papíron történő eladásában, valamint a cég vagyonának és könyvelési iratainak elrejtésében.
Hitelezők kielégítésének  meghiúsításával elkövetett csődbűncselekmény, közokirat-hamisítás  és számvitel rendjének megsértése miatt emeltek vádat egy szegedi  ügyvéd ellen, aki közreműködött egy helyi cég papíron történő  eladásában, valamint a vállalkozás vagyonának és könyvelési  iratainak elrejtésében - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Serfőző Katalin közölte, a vádirat szerint a szegedi cég 2013  januárjától nem tudta fizetési kötelezettségeit teljesíteni, a  vállalkozással szemben 2013 augusztusában az egyik hitelező  felszámolási eljárást kezdeményezett. A cég tulajdonosa 2013  októberében névleg eladta a vállalkozást egy külföldinek, az  adásvételi szerződés iratait az ügyvéd szerkesztette. Az eladás  fiktív volt, a vevő nevét az okiratokra aláhamisították. A hamis  okiratot az ügyvéd benyújtotta a bíróságra, amely bejegyezte a  vevőt új tulajdonosként. Az ügyvéd ezt követően a cég  raktárhelyiségeiből összesen 2,3 millió forint értékű irodai  eszközt, valamint a könyvelési iratokat ismeretlen helyre vitte,  nem adta át azokat a felszámoló biztos részére. A felszámolási  eljárás során 185 millió forint hitelezői igényt jelentettek be,  amelyeket - vagyon hiányában - nem tudtak kielégíteni.  

Az ügyészség a cég tulajdonosát közokirat-hamisítás bűntettével  vádolja, rá pénzbüntetés kiszabását kéri. Az ügyvéddel szemben  felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést, valamint az  ügyvédi foglalkozástól történő eltiltást indítványozott a  vádhatóság - tudatta a helyettes szóvivő. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szigorú gazdálkodás meghozta gyümölcsét: a megvalósítás éve az idei Öttömösön

400 millió forintot meghaladó összeget nyert különféle pályázatokon Öttömös 2017-ben - a beruházások nagyobb része idén valósul meg. Tovább olvasom