Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Elrendelte a bíróság a hőszolgáltató felszámolását

A Szegedi Törvényszék június 24-én elrendelte a Szegedi Hőszolgáltató Kft. felszámolását.
A végzés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni, és cégközlönyben kell megjelentetni a felszámolást. A kormány – megírtuk – június 25-én stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette a Szehőt, ami alapján másnap a Szegedi Törvényszék az állami Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t rendelte ki a céghez ideiglenes vagyonfelügyelőnek.

Ez azt jelenti, hogy ideiglenesen működik a vagyonfelügyelő a felszámolás elrendelésének jogerőre emelkedéséig, illetve közzétételéig. A felszámoló a csődtörvény értelmében jóváhagyási joggal rendelkezik a rendes gazdálkodás körét meghaladó szerződéseknél és jognyilatkozatoknál.

Betekinthet az adós könyveibe, vizsgálhatja a pénztárát, értékpapír- és eszközállományát, iratait, valamint pénzforgalmi számláit. Felvilágosítást kérhet a gazdálkodó szervezet vezetőjétől, illetve az adós helyiségeibe beléphet, bármely vagyontárgyát átvizsgálhatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt éven belül megépül a harmadik Tisza-híd

Biztosan megépül 2020-ig a harmadik Tisza-híd Szegednél – ezt mondta Csepreghy Nándor a napokban egy zártkörű rendezvényen. Tovább olvasom