Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Első fokú készültség a Tisza alsó szakaszán

Az országban csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága. Domaszéken még mindig harmadfokú a készültség. A Tisza alsó szakaszán stagnál a vízszint, de a levonuló árhullámok miatt Csongrád és Szeged között első fokú a készültség.
Alig valamivel, de csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága az országban. Tegnap már csak 239 hektár volt víz alatt, ebből 132 ezer hektár a vetés, szántó.

A vízügyi igazgatóságok jelentései alapján 30 társulat és 165 önkormányzat területén folynak védelmi munkák. Domaszéken harmadfokú készültségben védekeznek.

Országosan csak tegnap összesen 21 millió köbméter vizet kellett átemelni a befogadókba. A 90 tározóban, illetve a holtágakban 146 millió köbméter belvíz van, ezekben a szabad kapacitás még 64 millió köbméter. A Tisza-völgyi folyókon apadás tapasztalható, enyhe vízszintemelkedés csak a belvizeket befogadó Lónyay-főcsatornán van. A Tisza alsó szakaszán – Csongrádtól lefelé – stagnál a vízszint.

Az árhullámok levonulásával az elmúlt 24 órában csak kisebb változások történtek: a Tisza Csongrád és Szeged közötti szakaszán első fokú készültséget tartanak a levonuló árhullám és a mellékfolyókról érkező vizek miatt. A Tisza vízállása tegnap Szegednél 598 centiméter volt.
Ma számottevő csapadék sehol sem lesz, de szerdán egy mediterrán ciklon hatására többfelé várható eső. Rövid átmeneti szünet után péntektől ismét esni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sándor Klára és a pult

Sándor Klára, az SZDSZ–MSZP szegedi jelöltje a Klauzál téren és a mórahalmi vásárban… Tovább olvasom