Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Első út az új kocsival az autószalonból

Sokan állítják, hogy a kedvező részletfizetési lehetőségek, a használtautó-beszámítás és az egyéb kedvezmények miatt jobban megéri nulla kilométeres gépkocsit vásárolni, mint a használtautó piacon keresgélni. Egy szegedi autószalonba látogattunk el, hogy megnézzük, miként zajlik egy új kocsi átadása.
Magunk is meglepődtünk, milyen gyorsan lezajlik egy újonnan vásárolt gépkocsi átadása. A procedúra a papírmunkával és az első próbaúttal együtt alig tartott fél óránál tovább. Persze, az általunk meglátogatott autószalon értékesítője és a vásárló korábban már többször is találkozott egyeztetés céljából, valamint a hitelügyintézés miatt. Endre a hűséges vásárlók csoportjához tartozik: három és fél éve ugyanitt vásárolt autót.

Ezt cserélte le egy újabb típusra. – A régebbi kocsimmal is meg voltam elégedve, nem gondoltam még a váltásra. Néhány hete azonban kaptam a szalontól egy levelet, amelyben egy speciális akcióra hívták fel a figyelmemet. Végigböngésztem a kínálatot az interneten, és miután megtetszett az egyik új modell, bejöttem egy próbaútra. A saját tapasztalataim mellett az is meggyőzött, hogy a szervizvezető is hasonló típust használ – mondta el a nyugdíjas férfi.

Vacsora

Felhívtunk néhány szegedi autószalont, megtudakolni, mivel kedveskednek az ügyfeleiknek egy-egy új gépkocsi átadásakor. A legtöbb autókereskedés a hölgyeknek virágcsokorral, az uraknak pezsgővel tuningolja a jó kedvét. Majd mindenhol valamilyen – az adott márkához és típushoz tartozó – ajándéktárggyal, így kulcstartóval, pólóval vagy esernyővel is meglepik a vevőt. Akad olyan cég, ahol a vásárlást követően vacsorára invitálják az új autó tulajdonosát.

Elsőként a forgalmit, valamint a zöldkártyát kapta meg a vevő. – Az új autók esetében a műszaki négy, míg a környezetvédelmi igazolólap két évig érvényes – adta át az iratokat a szalonvezető, Balázs Piri Árpád, aki egy kulcstartóval és egy magyar zászlóval is meglepte ügyfelét. – Ez csak a ráadás – mentegetőzött az értékesítő. – Mivel korábban is vásárolt már nálunk az ügyfelünk, ezúttal közel hétszázezer forint kedvezményt kapott. Az árengedmény és a kamattámogatás mellé ajándékként ködfényszóró és az első ülések közé egy könyöktámasz került az autóba – tette hozzá a szalonvezető.

Némi vizsgálódás és a hátsó csomagtartó kipróbálása után a fekete autó kigördült a szalonból. Jöhetett a próbakör. Utunk a közeli benzinkúthoz vezetett, ahol az első „beöntését" is megkapta a vadiúj járgány. A körforgalmi piruett sem maradhatott el, miközben az új tulaj az elektronikai berendezéseket vizsgálgatta. Néhány perc múlva a rádió valamennyi programozható csatornája megtelt. Mire visszaértünk, alig került tíz kilométer a kocsiba.

– A családban rajtam kívül még senki sem látta az új járgányt. Biztosan nagy lesz otthon az öröm. A típust tudják, de a színét nem árultam el – fogadott bennünket bizalmába Endre, mielőtt elhajtott a szalonból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivonultak az ellenzékiek a szegedi közgyűlésről

A Fidesz helyi népszavazást kezdeményez a szegedi egészségügyi ellátórendszer átadásáról, miután a… Tovább olvasom