Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Eltáncolják A tudattalant

Szeged - A Szegedi Kortárs Balett pénteken 19 órától mutatja be a kisszínházban A tudattalan című új, kétrészes produkciót, előtte 18 órakor a teátrum előcsarnokában nyílik Szakács Ildikó Testjáték című fotókiállítása.
A Hattyúk tava sikeres őszi premierje után újabb izgalmas bemutatót tart ma este a megalakulásának húszéves jubileumát ünneplő balettegyüttes. A társulat művészeti vezetője, Juronics Tamás a klasszikus világhoz közelebb álló Csajkovszkij-balettel szemben ezúttal nem történetre épülő darabot álmodott meg.

A tudattalan társkoreográfusának a Szegedről indult fiatal Duda Évát kérte fel, aki a produkció első részét, A Zöld Szalont jegyzi. Az alcím egy olyan helyre utal, ahova megérkeznek a szereplők, és ott mindenféle akciók, etűdök történnek meg velük. Ezek az apró sztorik fonódnak össze egy nagy egésszé. A táncosok különböző vágyakat, elfojtott érzelmeket, helyzeteket, állapotokat mutatnak meg.

Pillanatkép A Zöld Szalon próbájáról.
Fotó: Segesvári Csaba

A második részt – alcíme: Semmi és soha – Juronics Tamás koreografálta, aki arra kéri a közönséget: ne a sztorit próbálják megfejteni, hanem a szívükre, ösztöneikre hallgassanak. A tánc különös nyelvén a lélek olyan területeit szeretnék bemutatni, amelyeket szavakkal, verbális kommunikációval nem lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szembekötős duett

Szeged - A Szegedi Kortárs Balett A tudattalan című új produkciójáról sorra megkérdeztük a táncosokat: ezúttal Fehér Laurát és Finta Gábort. Tovább olvasom