Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Eltemették Kószó Katalint

Szeged - A Szegedi Katonai Ügyészség szökés miatt már a héten vádat emel a barátnőjét meggyilkoló börtönőr ellen, a nyomozó ügyészség pedig a közeli napokban nyújtja be a vádiratot ellene emberölés miatt. Tegnap eltemették F. Roland áldozatát, Kószó Katalint.
Több százan kísérték tegnap utolsó útjára a Szegeden augusztus 6-án meggyilkolt Kószó Katalint. A fiatal röntgenasszisztenstől megrendülten búcsúztak családtagjai, barátai, munkatársai a gyálaréti temetőben.

A rendőrség feltételezése szerint a 23 éves lányt barátja, a 27 éves F. Roland ölte meg. A férfi, mint azt megírtuk, a súlyos bűncselekmény elkövetése után elmenekült a helyszínről, elrejtőzött, és csak négy nappal később fogták el. Csongrádon, a Körös-toroki Ifjúsági Szállodában vették őrizetbe a rendőrök. Az már szinte biztos, hogy a 27 éves férfi féltékenységből végzett élettársával.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított F. Roland ellen néhány napon belül benyújtja a vádiratot a Szegedi Nyomozó Ügyészség. A Szegedi Katonai Ügyészség viszont már a héten vádat emel a börtönőr ellen.

– Mi gyakorlatilag befejeztük az eljárást, már csak az iratismertetés maradt hátra. F. Rolandot a munkáltatója, a Büntetés-végrehajtási Intézet jelentette fel, mert nem jelentkezett szolgálatra. A börtönőrt szökéssel fogjuk megvádolni – nyilatkozta lapunknak Lele András alezredes, a Szegedi Katonai Ügyészség megbízott vezetője.

F. Roland mind a két bűncselekményt beismerte, bár egyes részletekre még nem emlékszik, például arra nem tudott magyarázatot adni, hogy a bűncselekmény éjszakáján mi, miért és hogyan történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi ünnepségek: székház, kenyér és koszorúk

Szeged - Tegnap felavatták a Szegedi Szimfonikus Zenekar új székházát. Ezt követően a Széchenyi… Tovább olvasom