Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Elterelik a kamionokat az 5-ös útról

Továbbra is dugó van Szegeden, az 5-ös számú főút átmenő szakaszán. Szombattól a kétszer két sávos közutat kétszer egy sávosra szűkítik a Cora Áruház előtt, így újabb torlódások várhatók.
Elkészültek, és a Magyar Közút Kht. ígérete szerint legkésőbb szombat délelőttig a helyükre is kerülnek az M5-ösön azok a forgalomelterelő táblák, amelyek az 5-ös út burkolatjavítása miatt a tehergépkocsikat a domaszéki csomópont felé irányítják.

– Pénteken megkaptuk az AKÁ-tól a forgalomelterelő táblák kihelyezési engedélyét az M5-ösre. A sárga táblák nem kötelező érvényűek, azt a célt szolgálják, hogy a tehergépkocsik ne a fehértói, hanem a domaszéki csomópontnál hagyják el az autópályát – mondta el érdeklődésünkre a Közút Kht. Csongrád Megyei Igazgatóságának műszaki tervezési és lebonyolítási osztályvezetője, Rigó Mihály. A táblákat a főváros felől Szeged felé haladva, az autópálya M43-as kiágazása előtt, 50 méterrel az útirány- és előjelző táblák elé helyezik ki – a Közút Kht. ígérete szerint legkésőbb ma délelőtt.

A forgalomelterelő táblák elsősorban a kamionosokat figyelmeztetik, de a személygépkocsival közlekedőknek is azt tanácsolják, hogy ne az északi, hanem a déli kijáratot használják. Mint azt már megírtuk, a Magyar Közút Kht. a Cora Áruház lámpás csomópontjánál szerdán kezdte el az egy hónapig tartó burkolatjavítást.

– Szombattól a kétszer két sávot kétszer egy sávra szűkítjük az 5-ös főút bevásárlóközpont előtti szakaszán, mintegy 85 méteren keresztül. A betonozást várhatóan hétfőn tudjuk elkezdeni. Ha ez is befejeződik, akkor haladunk tovább az Izabella híd irányába, egészen a Párizsi körútig. Itt azonban csak marni és aszfaltozni fogunk, betonozni már nem – beszélt a munka ütemezéséről az osztályvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas dugó az 5-ösön

Szeged - Óriási forgalmi dugóba kerültek csütörtökön a főváros felől az M5-ösön Szegedre érkezők. A… Tovább olvasom