Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Elúszik a ballagási bevétel is

Az ártéri éttermeket, csárdákat szinte teljesen ellepte a Tisza. Az elhúzódó és magas árvíz miatt nemcsak a „szokásos" károk jelentkeznek, de a közeli ballagási ebédek bevételkiesését is megsínylik a vendéglátósok.
Fuldoklik a Kiskőrössy halászcsárda Fotó: Schmidt Andrea
Az évi „szokásosnál" jelentősen magasabban áll a Tisza vize az ártéri vendéglátóhelyeken, így a Sárga elején lévő Kiskőrössy halászcsárdában is. Oláh Dezső, a vízparti étterem tulajdonosa szinte naponta jár ki, hogy megnézze az árvízhelyzet alakulását – ami semmi jóval nem kecsegtet. A tulajdonos szerint a téglából és betonból felhúzott épület ugyan jól bírja a megpróbáltatásokat, a példátlan árvíz levonulása után azonban legalább egy hónap, mire kiszárad az épület, és vendégeket is tudnak fogadni. Az épületben jelenleg kétméteres szinten áll a víz, holott az átlagos években az egy métert sem szokta elérni.

– Hogy mikor tudunk újra megnyitni, azt még az árvízvédelmi szakemberek sem tudják – mondta tegnap a halászcsárda tulajdonosa, akinek ugyan Szegeden van még egy étterme, annak teljes kapacitással történő működtetése sem tudja azonban ellensúlyozni árvízi kárait. Oláh Dezső szerint a takarítás és a festés költségei több millió forintra rúghatnak. További kárt jelent, hogy a közeli ballagások és diplomaosztók vendégei, a családi és baráti társaságok jelentős bevételt hozó ebédjei, vacsorái is elmaradnak az idén. A tulajdonos úgy véli, leghamarabb nyár közepén tudják megnyitni a közkedvelt vízparti éttermet – így a fesztivállátogató turisták talán már a Tisza partján tudják megkóstolni a szegedi halászlevet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó: Még nem vagyunk a végén

Sokan várták tegnap délután Szegeden Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét, aki az első… Tovább olvasom