Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Ember a folyóban

Életveszélyes állapotban, a szegedi II. számú kórház intenzív osztályán fekszik az az 50 éves férfi, aki tegnap hajnalban egy ladikból a Tiszába zuhant és több mint egy óra múlva mentették ki.
Szegednél tegnap kis híján halálos áldozatot követelt az árvíz. Egy, a Tiszaport Kft. Bolygó nevű hajóján éjjeliőrként dolgozó ötvenéves férfi ladikkal a part felé tartott, amikor a csónak megbillent, ő meg a folyóba zuhant. A víz elsodorta, de néhányszáz méter után fennakadt egy uszadékon. Több mint egy órát töltött a vízben, mire meghallották segélykiáltásait és kimentették. Testhőmérséklete 34 fokra lehűlt, életveszélyes állapotban szállították a Szegedi Városi Oktató Kórházba.

A kórház főigazgatója, Pajor László professzor lapunknak elmondta, a férfi testhőmérsékletét fokozatosan felmelegítették és a dél körüli órákra stabilizálták. A főigazgató megjegyezte, a beteg mellkasi és kari sérüléseket is elszenvedett, ráadásul kétoldali tüdőgyulladást és magas lázat diagnosztizáltak nála. A férfin kissé zavart állapota miatt koponya CT-t is elvégeztek, ami kimutatta, hogy beüthette a fejét, mivel koponyája bevérzett.

– A beteg továbbra is életveszélyes állapotban van, jelenleg megfigyelés alatt tartjuk. Az majd később dől el, hogy a gyógykezelést hogyan folytassuk – nyilatkozta lapunknak Pajor László professzor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romlott szalámiért 800 ezres büntetés

Egy hónapon át ellenőrzött a boltokban a tisztiorvosi szolgálat és a fogyasztóvédelem. Az ÁNTSZ nem… Tovább olvasom