Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Emberi ürülékkel ˝gazdagodott˝ a Nemzeti Emlékcsarnok

Napok óta szárad a fekália az Egyházmegyei Múzeum mellett. A papírzsebkendőkkel gazdagított anyagnak nincs gazdája, turisták kerülgetik az emberi ürüléket.
A város szégyene a Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnok: nem csak a galambürülék, hanem a tér nyugati oldalában megbúvó „nyilvános" WC miatt is. A húgyszagtól bűzlő városi nevezetesség a Tourinform, Szeged TOP 10 turisztikai ajánlatában a 3. helyen szerepel. A Dóm tér nemcsak hétvégén, hétköznap is látogatott, szinte hihetetlen, hogy a gróf Klebelsberg Kunó által létrehozott Nemzeti Emlékcsarnok minden évben illegális wc-vé válik.

Itt bizony valami bűzlik. Fotó: Segesvári Csaba
Itt bizony valami bűzlik.
Fotó: Segesvári Csaba

A Szent Gellért Szemináriumtól, az Egyházmegyei Múzeumtól mindössze pár lépésre, Csanád vezér győzelmi emléke alatt napok óta szárad a sarokban hagyott emberi ürülék. A szennyes papírokat a szél felkapja, azok szabadon közlekednek Kölcsey Ferenc és nemzetünk nagyjai árnyékában. A Dóm téri épületegyüttes alja, a Pantheon a Szegedi Tudományegyetem kezelésében áll, a szobrokat évente többször a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. takarítja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szegedi járás a felső 10 százalékban

Országos viszonylatban a Szegedi a 17., a Vásárhelyi a 80., míg a Kisteleki a 138. helyen áll a 176 járás között. Tovább olvasom