Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Emlékek a Szegedben

A Szeged című folyóirat most megjelent szeptember–októberi összevont számában visszaemlékezést olvashatnak 1956. október 26-áról – az ÁVH a szegedi Takaréktár utcában tüzet nyitott a forradalmat éltető tömegre.
A Szeged című folyóirat most megjelent szeptember–októberi összevont számában visszaemlékezést olvashatnak 1956. október 26-áról – az ÁVH a szegedi Takaréktár utcában tüzet nyitott a forradalmat éltető tömegre. A lap további tanulmányai is az emlékezés jegyében születtek: megemlékezést olvashatunk a fiatalon elhunyt szegedi költőről, Baka Istvánról; a klasszikafilológus professzorról, Szádeczky-Kardos Samuról; a Szegeden sokáig dolgozott, nemrégen elhunyt Ruszt József rendezőről.

Ismerteti a folyóirat Marc Chagall életútját és művészetét, akinek október végén zárt be nagy sikerű kiállítása a Móra Ferenc Múzeumban. A lap köszönti a hetvenöt éve született Gyulay Endre megyés püspököt, aki egyidős a szegedi fogadalmi templom felszentelésével. A számból az is kiderül: miért múlt el a mézeskalács romantikája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendelő adóssága és lyukas zsákja

Közel hatvanmillió forinttal csökkentette fél év alatt a szegedi rendelőintézet adósságállományát az… Tovább olvasom