Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Emlékezett a város

Az ünnepélyes zászlófelvonás után a városi ünnepségen a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar is fellépett.
Pénteken 10.45-kor a városháza előtt ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött az szegedi önkormányzat által az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepség, amelyen a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar működött közre. A Széchenyi térről a Klauzál térre vonultak az ünneplők, ahol a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Cseh Antal operaénekes, a Szeged Városi Kórusegyesület egyesített összkara és a Sámli zenekar adott műsort.
Emlékezett a város - Botka: Szeged a szabadság bástyája. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA
Ünnepi beszédében Botka László polgármester Kossuth Lajos szavait idézve méltatta Szegedet, a szegediek szabadságszeretetéről beszélt, amiből még Kossuth is hitet merített, majd a szabadság bástyájának nevezte a várost. – A szegedi ember kötődik a szabadsághoz. Tudjuk, milyen az amikor meg vagyunk fosztva tőle. Mi most is kiállunk a tizenkét pontos törekvés mellett, amely sajnos újra aktuálissá vált – mondta a polgármester.

Az ünnepi beszéd után a pártok és civilek képviselő egymás után koszorúzták meg Kossuth Lajos szobrát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két ikerpár 1-1 beteg tagját gyógyították meg Szegeden

Két ikerpár 1-1 beteg tagját gyógyították meg Szegeden
Két újabb szívműtétet hajtottak végre Szegeden a Rotary Gift of Life programjában. Tovább olvasom