Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Énekeseket kerestek a Szegedi Nemzeti Színházba

Szeged - A következő évad operai programjához tegnap meghallgatáson keresett énekeseket különböző főszerepekre a Szegedi Nemzeti Színház új vezérkara. A jelentkezők között több tehetséges fiatal énekes is akadt.
Csöppke kislányával, Zitával várakozott tegnap délután az Operaház kórusából érkezett Töreky Katalin a Korzó Zeneházban, hogy sorra kerüljön. A szimfonikusok próbatermében már javában tartott a próbaéneklés. – Az iwiw üzenőfalán véletlenül láttam meg a hírt a meghallgatásról, és rögtön eldöntöttem: jövök. Imádom Szegedet, D. Szécsi Editnél itt kezdtem énekelni a konziban. Toscával és Leonorával készültem – árulta el Katalin. Férje, Töreky Árpád is elkísérte, aki fiatalon még Vaszy Viktor dirigálásával is fellépett a szegedi kórus tagjaként.
A színház jövő évi műsortervében szereplő Cilea-opera, az Adriana Le-
couvreur, továbbá a Tosca, a Faust elkárhozása, A trubadúr és az Otello főszerepeire kerestek tegnap „bevethető" vendégszólistákat. A „zsűri" tagjai, Gyüdi Sándor leendő főigazgató, Pál Tamás első karmester, Juronics Tamás művészeti vezető, Almási Tóth András és Telihay Péter rendező látható várakozással fogadták a jelentkezőket.

László Boldizsárnak, a Cotton Club Singers énekesének a produkcióját látható élvezettel hallgatta a színház új vezérkara Fotó: Miskolczi Róbert
László Boldizsárnak, a Cotton Club Singers énekesének a produkcióját látható élvezettel hallgatta a színház új vezérkara
Fotó: Miskolczi Róbert

Kétéves kislányával, Boglárkával befutott Rőser Orsolya is, aki két hete nyerte meg a Nemzetközi Simándy József Énekversenyt Szegeden. – Egyenesen Szentpétervárról jöttünk, ahol a Mariinszkij Színház karmestere hallgatott meg. Nem akarom elkiabálni, ezért egyelőre csak annyit mondok: meg kell tanulnom Boleyn Anna szerepét – fogalmazott meglehetősen visszafogottan Orsolya, aki nem volt egyedül az énekverseny mezőnyéből, hiszen a különdíjas Balczó Péter is eljött Debrecenből.

Talán a legnagyobb meglepetést László Boldizsár, a Cotton Club Singers tagja okozta, aki Cavaradossi mindkét áriáját fantasztikusan énekelte. – Valamikor régen Sík Olgánál kezdtem tanulni, de amikor abbahagyta az oktatást, megfelelő mester hiányában elment a kedvem az operaénekléstől. Öt évet kihagytam. Két évvel ezelőtt azonban megismerkedtem egy svéd énektanárral, Berle Rosenberggel, akitől hihetetlenül sokat tanultam. A nyáron jön vissza Stockholmból, ha kapnék egy szerepet, vele készülnék fel rá. 38 éves vagyok, sokat énekeltem már operaáriákat koncerteken, de szeretnék már egy teljes főszerepben is bemutatkozni a színpadon, mert sok biztatást kaptam, hogy ezt az utat kellene választanom – árulta el Boldizsár. A meghallgatás után már rohant is Nagykanizsára, ahol este fellépése volt együttesével.

– Találtunk olyan énekest, akit tagként, és olyanokat is, akiket szerepekre szeretnénk szerződtetni, így mindenképp volt értelme ennek a Szegeden még újszerűnek tűnő meghallgatásnak – összegezte véleményét Gyüdi Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vörös Pimpernel a Margitszigetre ment

Szeged - A Musical Színház a szegedi teátrummal együttműködve a nagyszínházban szerette volna magyarországi bemutatóként színpadra állítani Frank Wildhorn musicaljét, A Vörös Pimpernelt. Tovább olvasom