Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Enyhítették a pusztaszeri légibalesetet okozó pilóta büntetését - gépe kereke eltalálta egy fiatal lány fejét

Az elsőfokú döntés szerint négy évre börtönbe kellett volna vonulnia.
Két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék azt a pilótát, aki még 2014 nyarán okozott súlyos balesetet a pusztaszeri reptéren. Az elsőfokú döntés szerint négy évre börtönbe kellett volna vonulnia. A mostani ítélet már jogerős – közölte a Szegedi Törvényszék pénteken.

Azt írták, hogy az 59 éves férfit légi közlekedés veszélyeztetése miatt ítélték el, és a korábbi döntést azért enyhítették, mert a pilóta negyven évig semmilyen balesetet sem okozott, és büntetlen előéletű.

A férfi még 2014 nyarán okozott súlyos balesetet Pusztaszeren. Kisrepülőjével leszállás közben sodort el egy 18 éves lányt, akit mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni. A Csongrád Megyei Főügyészség a baleset után közölte, hogy a férfi táboroztatást szervezett egy pusztaszeri tanyán, ahol sétarepülést is tartott vitorlázórepülőjével. Megengedte, hogy a több mint húszfős csapat a reptéren, a szélzsák közelében álljon, hogy integetni tudjanak a gép utasának. A pilóta meg akarta viccelni őket, ezért nagyon közel repült hozzájuk. Azonban túl alacsonyan repült, voltak, akik annyira megijedtek, hogy el kellett ugraniuk. Ezt kétszer is megismételte, és másodjára találta el a gép kereke a fiatal lányt, akinek maradandó sérülései lettek.

Egy másik eljárásban született elsőfokú ítélet szerint a pilóta a gyerekekre felügyelő tanárokat – mielőtt a rendőrök megérkeztek volna a helyszínre – megpróbálta rábírni arra, vallják azt, hogy a baleset a sértett hibájából következett be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerülhet a hétvégi fogfájás: a klinikán szűkös az ügyeleti idő, 3 magánfogászat segít be

Sokba kerülhet a hétvégi fogfájás: a klinikán szűkös az ügyeleti idő, 3 magánfogászat segít be
Hétvégén és ünnepnapokon délután nincs állami fogászati ügyelet Szegeden, a feladatot három magánpraxis látja el. Sokba kerül tehát, ha valakinek nem a megfelelő időben fájdul meg a foga. Tovább olvasom