Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Építik az új klinikai központ közműveit

Szeged - Ezen a héten kezdi cserélni és bővíteni a közbeszerzési tendert megnyert kivitelező a Déli Klinikai Központhoz kapcsolódó közműveket a Semmelweis utcában, a Bánomkert soron és az Oldal utcában.
A beruházás részeként a Bécsi körút és a Boldogasszony sugárút kereszteződésében körforgalom épül. Az augusztusban záruló fejlesztés útlezárásokkal jár, részleteiről a későbbiekben tájékoztatunk.
A beruházás hivatalos elnevezése: Szeged Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt. Az átépítés egyszerre több ponton indul: a Semmelweis utca teljes hosszán, a Bánomkert sor Liliom utcától Oldal utcáig tartó szakaszán, az Oldal utcában, valamint a Bécsi körút és a Boldogasszony sugárút kereszteződésében. Négysávos lesz az Oldal utca, új zöldfelületeket, közvilágítási hálózatot, járdákat és buszmegállót alakítanak ki. Az Oldal utca folytatásában az Állomás utcáig kétsávos összekötő út létesül. A Bánomkert sor Oldal utcától délre húzódó szakasza is megújul az idén egy másik projektben. A 430 millió forint értékben megvalósuló projekt kivitelezője az SC Biopolisz Konzorcium, amelyet a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. vezet, a társulás tagja a Colas Út Zrt.

Olvasóink írták

 • 6. Lugas6 2010. május 05. 10:22
  „Kedves csanyiv!
  Köszönöm a hozzászólását, amit reálisnak tartok.
  Ilyen hozzászólásokra lenne mindig szükség.”
 • 5. csanyiv 2010. május 04. 13:07
  „Lugas: ide épül, csak mire lesz belőle valami, az a következő uniós költségvetési ciklusba fog esni, ami szvsz legalább 6-8 év ide, jó városvezetés mellett is. Azért nem kis mérnöki és pénzügyi előkészítést igényel beharapni egy hidat a maga forgalomvonzó hatásával egy beépített városi környezetbe - lásd a Lágymányosi vagy a soha el nem készülő Aquincumi híd esetét Pesten. Addig meg nem baj, ha nem tengelyrekesztő sárban kell továbbjutni.”
 • 4. Lugas6 2010. május 04. 12:10
  „Ha az "Oldal utca folytatásában az Állomás utcáig kétsávos összekötő út létesül." akkor az éppen erre a vonalra tervezett déli összekötő közúti híd hova épül? Eredetileg a Bécsi körút, oldal utca felé volt tervezve a hídra felvezető út rampája.”
 • 3. odysseus 2010. május 03. 17:27
  „remélhetőleg ez a projekt nem süllyed meg...”
 • 2. hamankato 2010. május 03. 15:18
  „Igen!

  Wazze! Én örülök a fejlesztéseknek,de nem lehetett volna ezt jobban koordinálni?Nem lehetett volna csak egyszer ezt a kereszteződést megcsinálni?????”
 • 1. szatyi 2010. május 03. 11:51
  „Ha jól értem,- a körút-Boldogasszony kereszteződés ismét szét lesz bombázva?
  BRAVÓ!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még megvásárolható a Délmagyarország ballagási melléklete

A végzősöket a rokonok mellett lapunk is méltóképpen búcsúztatta: mind a 194 osztályról fotót készítettünk, aláírtuk a ballagók nevét. Tovább olvasom