Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Épül a kerékpárút Mórahalmon

Mórahalom, Röszke - Az eddigi 27 kilométeres külterületi kerékpárút-hálózat bővül Mórahalom mellett a szerb határ irányába.
A kerékpárút a nagyszéksósi kulcsosháztól indul, és az autópálya felüljárójáig tekerhetnek majd rajta a biciklisek.

– Biztonságos közlekedés, turisztikai vonzerő, sportosabb életmód, csak néhány ok azok közül, amelyek indokolták a Röszke felé tartó kerékpárút újabb szakaszának megépítését. Mórahalom vezetése fontosnak tartja a kerékpáros közlekedés népszerűsítését a lakosság körében – mondta Nógrádi Zoltán, a város polgármestere. Ezúttal egy nemzetközi kerékpárútvonalhoz is kapcsolódik a város, a 4,34 kilométeres kerékpárút az Európát teljes egészében átszelő, Magyarországon a Duna és a Tisza mentén haladó, úgynevezett EUROVELO útszakasz része, amelynek célja, hogy az egész kontinenst összekötő kerékpárút-hálózat épüljön. Elkezdődött a fakitermelés, a szintkiegyenlítés, a projektmenedzsment kihelyezte a tájékoztató táblákat, amelyek fontos információkat tartalmaznak az arra járó bicikliseknek. A kerékpárút elhalad a Nagyszéksós-tó, a bivalyrezervátum, a Kancsal-tó mellett is.

Elkezdődtek a munkálatok. Fotó: Frank Yvette
Elkezdődtek a munkálatok. Fotó: Frank Yvette


Dobó Zoltán projektmenedzser elmondta, az út május végéig elkészül, a nyári főszezonban már használatba is veheti a lakosság és a turisták. A beruházás befejezését egy nagyszabású kerékpáros találkozóval szeretnék megünnepelni júniusban, ahová a térségből és a Vajdaságból több száz biciklis résztvevőre számítanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott tévét keresett, marihuána-ültetvényt talált

Rendőrségi szempontból „minőségi csere": szüret előtt bukott le kenderültetvényes. Tovább olvasom