Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Épül az újszegedi plébánia

Szeged - A munka egy pillanatra sem állhat le Újszegeden. A Belvárosi híd lábánál lévő Szent Erzsébet-templom mellett épül az új plébánia.
A munka egy pillanatra sem állhat le Újszegeden. A Belvárosi híd lábánál lévő Szent Erzsébet-templom mellett épül az új plébánia – mint megírtuk, a fürdőberuházás miatt kell elköltöznie régi helyéről a katolikus egyház hivatalának. Folyamatosan vakolnak, hordják a téglákat, ottjártunkkor épp egy billenős teherautó borította le homokszállítmányát.

– Az elmúlt napokban szabadságomat töltöttem, előtte pedig lelki gyakorlaton voltam – mondja Perlaki Flórián katolikus lelkész. – Úgy nézem, ez idő alatt is sokat haladtak, már jól látszik például a leendő hittanterem – mutat rá a falakra.

Perlaki Flórián lelkész az épülő plébánia előtt. Fotó: Frank Yvette
Perlaki Flórián lelkész az épülő plébánia előtt.
Fotó: Frank Yvette

Az atya azt is elárulja, hogy az építkezés nem befolyásolja a plébánia életét, a templomi használat sem változik. Az viszont tény, hogy a használatbavételi engedély kiadásáig nem költözhetnek.

– Gyakorlatilag szerkezetkész az épület, az alapvezetékek lenn vannak, a falakat már vakolják – magyarázza Valkony Károly műszaki ellenőr. – Egyelőre úgy néz ki, hogy tartható az augusztus 20-i átadás, rá egy hónapra akár költözhet is a plébánia.

300 négyzetméter

Az új épület 300 négyzetméteres alapterületén a plébánia, illetve a közösségi épületszárnyban egy nagy terem és három kicsi, továbbá két lelkészlakás, iroda, könyvtár és két garázs kap majd helyet.

Olvasóink írták

  • 1. Titanilla 2009. augusztus 02. 19:34
    „Régen Ujszegeden laktam, ott születtem igy érdeklődéssel olvastam a cikket. Az épitkezést kezdeti szakaszban láttam, akkor nem tudtam mi készül. Ezzel kapcsolatosan lenne egy kérdésem: soha nem hallok ascoc-ban eltüntetett gyönyörű lourdesi barlangról, nem lehetne létrehozni ujból? Talán még a hivek is adakoznának rá. Én igen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik a városi főmérnöki poszt

Csongrád megye - Tisztújítást tartottak a mérnöki kamaránál. Az országos elnök a Fidesz eddigi… Tovább olvasom