Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Épületgépészeti roadshow a Pulz utcában

Szeged - Mi az érdekes az épületgépészetben, hogy néz ki egy 100 éves öntöttvas radiátor, miként lesz működőképes egy 80 éves kút?
Erre és sok más, nem mindennapi kérdésre kaphattak választ azok, akik ellátogattak tegnap a Mart épületgépészeti roadshow-jára. Az érdeklődők között voltak a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményének tanulói is.

Épületgépészeti roadshow a Pulz utcában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– 9 éve kezdődött az együttműködésünk a budapesti Épületgépészeti Múzeummal – mondta tegnap a kiállításon Hoffmann László, az iskola szakoktatója. Harmadikos, negyedikes diákjaival restaurálnak, illetve kiállítható állapotba hoznak régi tárgyakat. Pumpás, tekerős kutakat rendszeresen hoznak helyre, de foglalkoztak már az Anna fürdőben talált 100 éves öntöttvas radiátorral is. – Jó látni a mai fiatalokat, akik nem vesznek el a virtuális világban, hanem a múlt dolgaival, érdekes és fontos tárgyakkal foglalkoznak. Gyakran előfordul, hogy ők látnak és javasolnak helyrehozandó tárgyakat.

Az iskola műhelyében nagyon lelkesen dolgoznak ezekkel a dolgokkal. A Pulz utcában, az egykori dohánygyár helyén rendezett road-show-n a múlt és a jövő találkozott. Az érdeklődők láthattak frissen felújított pumpás artézi kutat, vizes köszörűt, de egy acetiléngáz-fejlesztő berendezést is.

Olvasóink írták

  • 2. anulla 2012. szeptember 26. 21:44
    „Előre ezt hol írták meg?? Nem találkoztam vele.”
  • 1. geza 2012. szeptember 26. 07:43
    „X”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézzünk együtt a moziban! Nyert belépőt filmklubunkba?

Kisorsoltuk a Belvárosi Mozival közösen újraindított filmklubunk első vetítésének nyerteseit. Ön is a szerencsések között van? Tovább olvasom