Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Erasmus - 4000 intézményből harmadik az SZTE

Négyezer felsőoktatási intézmény közül a harmadik helyre került a Szegedi Tudományegyetem az Erasmus+ program legfrissebb EU-toplistáján.
Négyezer felsőoktatási intézmény közül a harmadik helyre került a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) az Erasmus+ program legfrissebb EU-toplistáján. Az SZTE oktatói utaztak 2015-ben a harmadik legnagyobb létszámban külföldre az idén 30 éves Erasmus-program támogatásával. Az SZTE 484 partnerintézménnyel áll kapcsolatban, 255 oktatója összességében 1275 napon tartott előadásokat és órákat a külföldi partnerintézményeknél, ahonnan tanévenként 100-150 vendégoktatót fogadnak Szegeden. Az Erasmus-program magyarországi indulása óta az SZTE 4799 hallgatója végzett egy-két szemesztert külföldön vagy teljesített külföldi szakmai gyakorlatot. A szegedi intézmény 2652 külföldi Erasmus-ösztöndíjast fogadott részképzésre és szakmai gyakorlatra.

Az SZTE a 2017–2018-as tanévre összesen 1,044 millió euró (326,8 millió forint) támogatást nyert el az Európai Bizottság Erasmus-programjában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 milliót kapott a lábvért becsületes megtalálója - gombászás közben akadt a kincsre a szegedi férfi

2 milliót kapott a lábvért becsületes megtalálója - gombászás közben akadt a kincsre a szegedi férfi
Példaértékű az a becsületesség, amelyet tanúsított - mondta Latorcai Csaba, a miniszterelnökség örökségvédelmi ügyekért felelős államtitkára kedden. Tovább olvasom