Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Érdekérvényesítésről a közlekedési konferencián

Szeged - A közlekedésben a magyar munkavállalók érdekérvényesítése erős, a munkáltatóké viszont kevésbé, többek között az erők szétforgácsoltsága miatt.
Ezért a jövőben itthon is olyan közlekedési szövetségeknek kellene létrejönniük, mint amilyenek Európában működnek – mondta Szeri István, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége Dél-alföldi Szervezetének vezetője a Szegeden tegnap elkezdődött 10. nemzetközi közlekedési konferencia megnyitóján. Ezzel egyben a kétnapos, a CSMKIK-székházban, a kamara rendezésében zajló tanácskozás egyik szervezőjeként megindokolta, miért választotta témájául a jubileumi konferencia az érdekérvényesítés és az érdekvédelem témáját.

Fontos, hogy a magyar közlekedési lobbi az Európai Unióban is hallathassa a szavát. A konferencián részt vevő, és tegnap a szegedi városházán, valamint a Tisza Volán Zrt.-nél is tárgyaló Kazatsay Zoltán, az EU Közlekedési Főigazgatóságának főigazgató-helyettese előadásában arról tájékoztatta a hallgatóságot: a magyar érdekeket a legjobban a fuvarozói szövetségek képviselik Brüsszelben.

A konferencia résztvevői lapunkból is tájékozódtak. Fotó: Miskolczi Róbert
A konferencia résztvevői lapunkból is tájékozódtak.
Fotó: Miskolczi Róbert

A tanácskozás fővédnökeként előadást tartott Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki kifejtette: a kamara ágazati érdekképviseletet nem végezhet. De – és ezt tényekkel bizonyította – a gazdasági helyzet romlására évek óta figyelmeztette a kormányt.

Csepi Lajos, a közlekedési minisztérium szakállamtitkára a Délmagyarország cikkére utalva elmondta, a teherautók használatarányos útdíját remélhetően még idén bevezetik, és a befolyó összegeket az utak javítására, többek között kátyúzásra lehet fordítani. A mai napon Dózsa Gábor, az SZKT ügyvezető igazgatója tart előadást a gazdasági érdekvédelemről és a szegedi közlekedésfejlesztésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárnyas dinnyék ef Zámbótól

Szeged - „Örömfestészet" – így lehetne jellemezni ef Zámbó István művészetét, amit… Tovább olvasom