Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Eredmény még nincs, a büdös földet már viszik

Eredmény még nincs, a büdös földet már viszikÓriási teherautók viszik a földet – azt nem sikerült megtudnunk, hová. Fotó: Karnok Csaba
Több tíz tonna teherbírású autókkal tegnap elkezdték szállítani a gyanús feltöltést arról a mezőgazdasági területről, ahol a megyei környezetvédelem lakossági bejelentésre vizsgálatot indított. Nem tudtuk meg, hová - érdeklődtünk a hatóságnál.
 Lapunk legutóbb október 22-én foglalkozott a témával (Valami mégis bűzlik az Algyői úton). Megkérdeztük a hatóságot, hogyan lehet földmozgatás, ha még nincs eredmény, hova viszik, s tud-e egyáltalán erről a környezetvédelem.

– A Csongrád Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya talajmintavételének még nincs meg a vizsgálati eredménye, ez 1-2 hetet vesz igénybe – tudtuk meg a kormányhivataltól. Azt írták, a tulajdonos saját – nem akkreditált – vizsgálatai szerint a feltöltés szennyezőanyag-tartalma megfelel a termőföldi kihelyezés előírásainak.

Kiderült, jelezték hatóságnak az újabb talajmozgatást, e szerint a korábban feltöltésre használt anyag – amelynek származását egykor igazolták – elszállítása történik. A kormányhivataltól megtudtuk, hogy tulajdonos nem találta megfelelőnek a feltöltő anyag humusztartalmát és szemcseösszetételét, ezért – illetve a panaszkodó lakosság megnyugtatására – az elszállíttatás mellett döntött.

– A feltöltőanyagot egy engedéllyel rendelkező telephelyre szállítják, hogy a teljes körű vizsgálatok végéig is megfelelő legyen a tárolása – írta kérdésünkre a kormányhivatal. Fotós kollégánk utánaeredt két megrakott autónak, de amikor „lebukott", azok megálltak – és nekik volt több idejük.

– Hatóságunk az összes mintavételi eredmény együttes értékelése után dönt arról, hogy az ügyben szükséges-e további intézkedés – írta a kormányhivatal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marika 28 régi rádiót őriz

Marika 28 régi rádiót őriz
Mint a fehér holló, olyan ritka a gyűjtők között a nő. Nyerges Istvánné Marika márpedig ilyen különleges jelenség. Tovább olvasom