Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Érettségire külön kell jelentkezni

Szeged - A felsőoktatási felvételi eljárástól függetlenül, de ugyanúgy február 16-áig kell jelentkezni a május–júniusi érettségi vizsgákra, mint az egyetemekre, főiskolákra – figyelmeztet az Országos Felsőoktatási Információs Központ.
Fontos, hogy a két jelentkezés nem váltja ki egymást; mind az érettségire, mind a felsőoktatási intézményekbe külön jelentkezési lapot kell kitölteni. Középszintű érettségi vizsgára – a tanulói jogviszony fennállása alatt – minden olyan középiskolában be lehet jelentkezni, ahol az adott tárgyból vizsgát szerveznek.

Olvasóink írták

  • 2. wastekiller 2009. január 30. 11:32
    „web!
    Manapság már nem annyira egyértelmű a dolog, a többség melegedni jár be, de tényleg... Tragikum, ami ma oktatás néven fut...”
  • 1. web 2009. január 30. 08:37
    „Vajon miért ha nem azért járunk abba a középiskolába,hogy éretségizzünk,ahová járunk? Négy évig gürcölünk azért hogy érettségizhessünk és még jelentkezzünk is rá! Röhej!-Inkább jelentkezzen az, aki nem akar érettségizni!Kapjon egy bizonyítvány,hogy befejezte a tanulmányait.-Ja ez túl egyszerű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi énekese lesz a Cotton Club Singersnek

Szeged - Lakatos Krisztián, Czutor Ignác, Czutor Zoltán. A három szegedi fiatalember közül követi valaki László Boldizsárt a Cotton Club Singersben. Tovább olvasom