Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Ericsson-díj szegedi tanároknak

Szeged - Három szegedi pedagógus munkáját is elismerték, amikor a minap átadták 10 középiskolai matematika- és fizikatanárnak az Ericsson-díjat.
Az 1999-ben alapított kitüntetést a matematika és a fizika tudományának népszerűsítésében és a tehetséggondozásban kiemelkedőt nyújtó pedagógusoknak adják. Az Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért 2011. évi díját matematikából Pintér Klára, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Juhász Gyula Pedagógiai Kar Tanító- és Óvóképző Intézetének tanára; fizikából Győri István, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára kapta. Dobi János, az egyetem Ságvári gimnáziuma tanárának a matematikatehetségek gondozásáért tett erőfeszítéseit ismerték el az Ericsson-díjjal.

Az elmúlt 12 évben 152 matematika- és fizikatanárt díjazott az Ericsson Magyarország. Az idei díjátadón Kroó Norbert, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke, az MTA korábbi alelnöke azt mondta: örül, hogy a vállalatok egyre több forrást mozgósítanak a hazai oktatás fejlesztésére; reméli, hogy a gazdasági helyzet javulásával ez a helyzet erősödik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipősdobozok Szegedről

Szeged - 3760-on állt a dobozszámláló csütörtök délután a ciposdoboz.hu oldalon, a Baptista… Tovább olvasom