Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Erőlködő parkolóház

Elégedetlen a szegedi parkolóház kihasználtságával az üzemeltető, ezért újabb akcióba kezdett. Az év végéig ingyen lehet parkolni péntekenként az épületben.
Mint megírtuk, július elsején volt egy éve, hogy megnyitotta kapuit a szegedi parkolóház az Arany János utcában. A vidéken egyedülálló automata parkolóház felépítésére 800 millió forintot fordított a szegedi önkormányzat.

A 151 férőhelyes parkolóház kihasználtsága átlagosan 15-20 százalékos, ami azt jelenti, hogy naponta 20-30 autó fordul meg az épületben. Forrai Gábor, a SZKT parkolási üzletág-igazgatója elmondta: elégedetlenek a kihasználtsággal, ezért különböző akciókat indítanak. Az autósok még mindig nem ismerik és idegenkednek ettől a parkolási formától, pedig az egy év alatt semmiféle műszaki meghibásodás nem történt, ami alapot adhatna a bizalmatlanságra.

Harminc táblát helyeznek ki a napokban a városban, amikre a parkolóház nemzetközi jelzését festik. Ezen kívül július 29-étől az év végéig minden pénteken 0 órától 24 óráig ingyenesen lehet beállni a fedett garázsba.
A Szegedi Szabadtéri Játékokra érkező vendégek az előadásnapokon – ha felmutatják a belépőjegyüket – este 6 és hajnali 2 óra között térítésmentesen használhatják a parkolóházat. Tegnap, az első ingyenes napon 12 óráig közel hatvanan parkoltak az Arany János utcai épületben – mondta lapunknak Forrai Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csökkenthető a ponthatár

Az elitegyetemre, mint amilyen a szegedi, az emelt szintű érettségi és a nyelvvizsga jelenti a… Tovább olvasom