Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Erős Antónia vércukrot mért a szegedi Klauzál téren

Az újra és újra eleredő eső ellenére sokan mérették meg szombaton a vércukorszintjüket a szegedi Klauzál téren, ahol délután három órától az RTL-klub híradósa, Erős Antónia és az általa alapított Egy csepp figyelem! Alapítvány munkatársai végeztek ingyenes vércukorszintmérést.
Az újra és újra eleredő eső ellenére sokan mérették meg szombaton a vércukorszintjüket a szegedi Klauzál téren, ahol délután három órától az RTL-klub híradósa, Erős Antónia és az általa alapított Egy csepp figyelem! Alapítvány munkatársai végeztek ingyenes vércukorszintmérést. – Nyugodtan fagyizhat – bocsátotta útjára az előttem sorra került idős nőt a mosolygós alkalmi szakápoló, némi unszolásra ugyanis én is megmérettem a vércukrom: nem volt magas. Többeknek viszont igen. – Magyarországon egymillió cukorbeteg van, de 500 ezren nem tudják magukról, hogy azok. Sokan az életmódjuknak köszönhetően lesznek betegek, ami megelőzhető. Az alapítvány célja, hogy az ingyenes vércukorszintmérés révén minél többen időben felismerjék a cukorbetegséget, mert a szövődményei rendkívül veszélyesek lehetnek – magyarázta Erős Antónia.

Az alapítvány patikai programja keretében már 460 narancssárga felkiáltójellel ellátott gyógyszertárban végeznek bárki által igénybe vehető vércukorszintmérést. Ezek közül tíz található Szegeden, köztük a Klauzál téri Kígyó patika, amely elé a Körmaraton Magyarország Futóexpedíció tagjai is beérkeztek. A futóexpedíció 1995 óta minden évben kiválaszt egy alapítványt, amelynek céljait a 12 napos futással népszerűsíti. – Ők kerestek meg minket – mesélte Antónia. Az Egy csepp figyelem! idén már másodszor járt Szegeden: ott volt a kajak-kenu Világkupán is.

D. T. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázmilliós kórházi gyors segély

Háromszáznegyvenmillió forintos kiegészítő támogatást ad a szaktárca a Csongrád megyei egészségügyi… Tovább olvasom