Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Erős emberek versenye a Tisza-parton

Szeged - A lábbeli lényeges: a betonon jól tapadó hegymászó cipő az igazi. A magasság, a súly, az erős vádli, a combizmok döntőek lehetnek, de a kitartás a legfontosabb – sorolta a 22 éves, 120 kilós Nagy Péter.
A lábbeli lényeges: a betonon jól tapadó hegymászó cipő az igazi. A magasság, a súly, az erős vádli, a combizmok döntőek lehetnek, de a kitartás a legfontosabb – sorolta a 22 éves, 120 kilós Nagy Péter a kamiont húzó erős ember legfontosabb ismérveit tegnap, a nemzetközi tiszai halfesztivál országos bajnokságán.

Szegedi sporttársával, a 34 éves, 145 kilós Malatinszki Tamással és még öt versenyzővel kamionhúzásban mérték össze erejüket. A szegediek többszörös magyar bajnokok.

A nézők a rakpart lépcsőiről biztatták a másik versenyszámban, az autótartásban szereplő hét versenyzőt is. Fel kellett emelni egy személyautó hátulját, és minél tovább tartani.

A szegedi Malatinszki Tamás 145 kilóját vetette latba. Fotó: Frank Yvette
A szegedi Malatinszki Tamás 145 kilóját vetette latba. Fotó: Frank Yvette

A tiszaújvárosi Csikós Lóránt a tenyér és az alkar erősségét említette. A versenyzők szerint a kamiont megmozdítani a legnehezebb. Ha egyszer már sikerült, húsz méterre elhúzni megadott időn belül – onnan már könnyen megy a többi.

Autótartásban a debreceni Lóska Sándor lett a bajnok, kamionhúzásban Szabó Zsolt nyert Földesről, második Nagy Péter lett. A harmadik helyet Malatinszki Tamás szerezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orient expressz: az illúzió luxusvonata

Egy kisebb vagyon végigutazni vele Párizstól Isztambulig. Az Orient expresszre mi is felkapaszkodtunk, s Hegyeshalomtól Budapest-Nyugatiig kivettük a részünket a luxusvonat nyújtotta illúzióból. Tovább olvasom