Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Erotikus szobrok, kardok és ékszerek mestere

Hat évig készített drágakővel díszített ékszereket Spanyolországban, honvágya mégis hazahozta Nádor György ötvösmestert. Itthon ismerkedett meg a hagyományőrző íjászattal. Azóta a honfoglalás kori motívumok bűvöletében él.
Árpád-kori kardok, pengék, ékszerek – csak néhány darab Nádor György ötvösmester munkáiból, aki hat évig gyakorolta a szakmát Spanyolországban. – Kint nap mint nap készítettem egyedi ékszereket, briliánsokkal és gyémántokkal díszítve. A honvágyam azonban mégis hazahozott. Szegeden találkoztam először a hagyományőrző íjászattal, amit évek óta űzök. Ennek az a lényege, hogy a honfoglalás koriakhoz hasonló íjakat használunk, öltözékünk is korabeli – magyarázza a férfi, akit megérintett az Árpád-kori kultúra ötvösmunkáinak szépsége. – Régészeti leletek fotóiról ékszereket kezdtem el készíteni. A régi elemeket új felfogásban dolgoztam fel, így például ruhaveretből nyakláncot álmodtam meg. Ugyanígy egy ereklyetartó keresztet medálnak – helyezi elénk műveit a mester.

Azt azonban, amire a legbüszkébb, már csak fényképen tudja megmutatni. – Ez a kard ezüst verettel készült. Háromféle drágakővel, topázzal, ametiszttel és kvarccal díszítettem. A pengét fegyverkovács készítette. Értéke több százezer forint. Ezek a fegyverek három-négy napig, de akár több hétig is készülhetnek, megmunkáltságuktól és anyaguktól függően. Ez határozza meg az árat is, amely harmincezer forinttól egészen a csillagos égig terjedhet.

Az ötvösmester sokoldalúságát mutatja, hogy a kardok és ékszerek mellett női alakot formázó pohártalpakat, aprócska erotikus szobrokat is készít. A 2006-os Miss Carpatica szépségverseny koronája is az ő keze munkáját dicséri. – Erotikus szobraimmal részt vettem az első budapesti erotikakiállításon. Ezt követően többen is felkerestek, hogy meglepjék a nejüket egy fotóról készült portréval, vagy esetleg teljes alakos szoborral. Sőt: egyesek még ennél is huncutabb tárgyakat kérnek tőlem. Hogy pontosan mit, azt a megrendelőimre való tekintettel nem árulhatom el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félszázan fordítanak hátat a rendőrségnek a megyében

Csongrád megyében egy híján félszáz rutinos rendőr készül nyugdíjba, már valamennyien felmentésüket… Tovább olvasom