Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Erre figyeljünk a halottak napi emlékezéskor

Erre figyeljünk a halottak napi emlékezéskor
Csongrád megye - A halottak napja miatt november elején évente átlagosan húsz olyan esethez riasztják a tűzoltókat, ahol kegyeleti mécsesek vagy koszorúk okoznak tüzet - figyelmeztet a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
A tűzeseteket tapasztalataik szerint leggyakrabban az okozza, hogy a mécseseket, gyertyákat könnyen meggyulladó anyagok közelében helyezik el az emlékezők. A lángok a temetőben a száraz avarra, a lakásban pedig a függönyön és asztalterítőn keresztül a lakás más helyiségeire is átterjednek. Temetőben ezért csak mécsestartóban lévő mécsest tanácsos meggyújtanunk, amit a sírtól való távozás előtt el kell oltanunk. A halloween alkalmából készített töklámpásokat olyan biztonságos helyre rakjuk, ahol nincsenek a közelben gyúlékony anyagok.

Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, esetenként forgalomkorlátozást rendel el.

A forgalomellenőrzés mellett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is fokozott ellenőrzéseket tart, megelőzve, illetve megakadályozva az ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekmények (gépkocsi feltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások) elkövetését.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gelencsér Tímea: ez az én családom!

Gelencsér Tímea: ez az én családom!
Gelencsér Tímea, a Miss World Hungary idei szépségkirálynője díszvendégként kapott meghívást a Hódmezővásárhelyen zajló Fit Kid Európa-kupára. Tovább olvasom