Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Érzékeny búcsú után: hétfőtől vizsgák

Az utolsó éjszakai szerenádok után holnap elballagnak a középiskolák végzős diákjai, hétfőn pedig már az írásbeli vizsgák következnek. Mint ismert, a tavalyi bonyodalmakon okulva ezúttal igen szigorú biztonsági intézkedésekkel szervezték meg az érettségit.
A szerenádozás hagyománya, azaz a diákok csoportos vándorlása és éneklése városszerte, tanártól tanárig, ma este ér a csúcspontra. Akadnak végzős osztályok, amelyek buszt béreltek az egyszeri alkalomra, mások lovas hintóval vagy a városnéző kisvonattal érkeznek a tanárok lakásához. Dalolnak egyet-kettőt, és máris indulnak tovább, tovább, de sok tanár meghívja őket egy utolsó felhőtlen csevejre, süteményre, ki mire...

A szegedi középiskolákban holnap délelőtt – elvétve délután – tartják a ballagási ünnepségeket, ezeknek iskolánkénti rituáléja árnyalatokban különbözik egymástól. Virágot, ajándékot kapnak a ballagók a családtagoktól, rokonoktól, barátoktól.

Az idén először tőlünk is: ott leszünk az ünnepségeken és minden iskolában készítünk fotókat egy-egy osztályról, amelyek a Délmagyarországban és a Délvilágban az osztálynévsorral együtt jelennek meg hétfői számainkban. Reméljük, összeállításunk megszépíti majd a diákok első nehéz napját, amelyen a magyar írásbelivel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák.

Mint ismert, a tavalyi bonyodalmakon okulva ezúttal igen szigorú biztonsági intézkedésekkel szervezték meg az érettségit: a tételeket tartalmazó, szigorúan őrzött tasakokat a vizsga előtt 30 perccel lehet felbontani a tantestület három tagjából álló bizottság előtt. A hétfői magyar után a matek, majd a történelem írásbeli következik. Azután a tanulás hetei – a júniusi szóbeli vizsgákra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentősök vizsgálata

Belső vizsgálat lett a vége a mentőszolgálatnál annak a történetnek, amelyről lapunk keddi számában… Tovább olvasom