Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Erzsébet-szobrot avattak Mórahalmon

Zenés műsorral kísért szoboravatót tartottak tegnap Mórahalmon. A közelgő nőnap tiszteletére a mórahalmi gyógyfürdő előtt felavatták Kligl Sándor szobrászművész Erzsébet elnevezésű szobrát, amely örök emléket állít a nőknek és az életet adó víznek.
Nő és víz: nélkülük nem lenne élet a földön. Fotó: Karnok Csaba
Zenés műsorral kísért szoboravatót tartottak tegnap Mórahalmon. A közelgő nőnap tiszteletére a mórahalmi gyógyfürdő előtt felavatták Kligl Sándor szobrászművész Erzsébet elnevezésű szobrát, amely örök emléket állít a nőknek és az életet adó víznek. Az ünnepélyes leleplezés előtt beszédet mondott Nógrádi Zoltán polgármester, aki minden férfi nevében megköszönte a hölgyeknek azt a tudást és szeretetet, amely nélkül nehezen tudnánk megküzdeni az élet mindennapos problémáival. Kligl Sándor elmondta: alkotása a női lét csodálatra méltóságát jeleníti meg.

A szoboravatáson Nógrádi Zoltán és Kligl Sándor mellett részt vett Balogh László országgyűlési képviselő is. A politikusok és az alkotó a szobor leleplezése után egy-egy szál szegfűvel kedveskedett az ünnepségen megjelent hölgyeknek, akik tegnap a mórahalmi gyógyfürdőbe is ingyen mehettek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyakönyvvel nincs tévedés az egyetemen

Az adatvédelmi ombudsman hivatala kifogásolta a szegedi gyógyszerészkar gyakorlatát, miszerint a… Tovább olvasom