Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

És a nyolcadik napon

A népszerű színészházaspár, Szalay Kriszta és Cserna Antal közösen hozta létre az És a nyolcadik napon című előadást, amit a Szegedi Tavaszi Fesztivál keretében ma 19 órától láthat a közönség az ifjúsági házban. A darab egy Down-szindrómás kisfiúról és édesanyjáról szól.
Szalay Kriszta a kisfiút játszó Kiss Botonddal. DM/DV-fotó
Előadás az életről – így jellemzi megindító darabját a szerző, Szalay Kriszta, aki egyben a főszereplője is az És a nyolcadik napon című produkciónak. Egy harminc év körüli, egyedülálló nő vállalja alkalmi kapcsolatból született gyermekét, akiről születése után kiderül: Down-szindrómás. Ez a helyzet azonban nem csupán drámai pillanatokat tartogat, hanem különös, olykor humoros szituációkat is. Végső soron egy feladatot, amely segít abban, hogy kiteljesedjen az élete. A darab főszereplője Kiss Botond, aki életében először ebben az előadásban lép színpadra – de nem csupán azért, mert a Down-kóros kisfiút minden gyermekszínésznél hitelesebben tudja eljátszani...

Az érintett szülők között járja egy mondás: Isten 6 nap alatt megteremtette a világot, a hetedik nap megpihent, a nyolcadik napon pedig megteremtette a down-osokat, hogy szeretetet hozzanak a Földre. Innen a darab címe. A produkciót Szalay Kriszta férje, Cserna Antal rendezte, a díszlet és a jelmez Nemes Takách Kata munkája. Az anyát játszó Szalay Kriszta és a kisfiút alakító Kiss Botond mellett Orosz Helga, Martin Márta és Cserna Antal játssza a további szerepeket.
Az előadásra jegyek a Szegedi Tavaszi Fesztivál jegyirodában (Átrium Üzletház, Kárász u. 9. telefon: 62/541-205) kaphatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kálló nem jelölt

Nem indulhat a megyei 3-as választókerületben Kálló Gábor, a Zöldek Pártja szegedi képviselőjelöltje… Tovább olvasom