Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Esélyhajóval az esélyegyenlőségért

Szeged - Az Odú Fejlesztő Központ szervezésében szombaton 22 magyar és szerb, szegedi és kanizsai, fogyatékos gyermeket nevelő család vett részt 3 órás hajókiránduláson a Tiszán.
A segítőkkel, családtagokkal együtt mintegy 80-an hajóztak fel a folyón a szegedi hajóállomástól az épülő Tisza-hídig. – Az Esélyhajó feliratú vízi jármű ezen a napon szimbólummá vált, csakúgy, mint a Tisza: mindkettő az összetartozást, a közös sorsot jelenti – mondta Bacsa Judit, a fejlesztő központ intézményvezetője. A rendezvény a május 5-i esélyegyenlőség napjához kapcsolódott: a cél a kapcsolatteremtés volt, és egy szelíd felhívás a társadalom felelősségére. A gyerekek a hajón játék tutajokat és kívánsághajókat készítettek, amelyekben üzeneteket helyeztek el: visszaérkezéskor leengedték őket a Tiszán.

Fotó: Veréb Simon
Fotó: Veréb Simon

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turisztikai látványosság Sándorfalván

Az önkormányzat célja, hogy Sándorfalvát bekapcsolják a régió turisztikai látványosságot kínáló települései közé – több mint 200 millió forintból újul meg a sándorfalvi Pallavicini-kastély és a Budai Sándor Emlékház. Tovább olvasom