Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Esküt tesz, de nem marad sokáig

Jövő csütörtökön esküt tesz, de később le fog mondani megyei képviselői mandátumáról az MSZP–SZDSZ listán bejutott csongrádi polgármester. Bedő Tamás szeretné, ha utóda is csongrádi politikus lenne. A lista következő bejutó helyén azonban makói áll. A végső szót az MSZP megyei küldöttgyűlése mondja ki.
Külföldön volt, ezért nem vett részt az új megyei közgyűlés alakuló ülésén Bedő Tamás csongrádi polgármester. A jövő csütörtöki ülésen teheti le az esküjét. A szocialista politikus azonban nemrég bejelentette, visszaadja megyei képviselői mandátumát. – Nincs emögött semmiféle politikai háttér-megállapodás, egyszerűen így döntöttem – előzött meg egy kérdést, lapunk felvetésére válaszolva Bedő Tamás. A polgármester azt mondta, városvezetői és országgyűlési képviselői munkája is éppen elég feladattal jár. Bedő szeretné, ha csongrádi politikus követné a poszton, és Somogyi Árpád nevét említette. A döntés decemberben vagy januárban születik meg az MSZP megyei küldöttgyűlésén.

Az MSZP–SZDSZ városi listáján az utolsó bejutott képviselő a szentesi Varga Árpád. Őt azonban a makói Molnár László követi, csak utána jön a sorban Somogyi. Felvetésünkre, hogy akkor most hogyan tovább, Bedő azt mondta, a jelölő szervezet ilyenkor eldöntheti, hogy kit juttat be.
– Ha egy képviselő még az előtt lemondana a mandátumáról, hogy esküt tett, a listán utána következő jut be. Ha viszont esküt tesz, és ezután később adja vissza a mandátumot, a párt dönt a helyére bejutó emberről – mondta Gazdag János, az MSZP megyei alelnöke. A döntés bármi lehet, de Bedő véleményét, kérését figyelembe veszik.

Csongrádon az előző négy évre két alpolgármestert választottak, Gyovai Gáspár és Somogyi Árpád személyében. A most kezdődő ciklusban Gyovai maradt csak alpolgármester. Somogyi a jelek szerint mégis tovább helyettesítheti Bedőt – a megyei közgyűlésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varasdi Gyula az Exover tartozásáról

Varasdi Gyula megkereste szerkesztőségünket, hogy elmondja: semmi köze a szegedi Exover Kft.-hez,… Tovább olvasom