Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Esküt tettek a rendészeti szakközépiskola végzősei

Szeged - 184 végzős vált hivatásos állományú taggá szombaton a városháza előtt. 64-en határrendész, 120-an közrendvédelem szakon végeztek.
Magyarország Alaptörvényére esküdött fel 184 végzős rendőrhallgató Szegeden a városháza előtt szombat délelőtt. A diákok közül 120-an közrendvédelmi, 64-en pedig határrendész szakon végeztek a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában.

A fiatal őrmesterek főleg Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében látnak majd el szolgálatot. Próbaidős rendőröknek már tavaly kinevezték őket, de az esküig – ami után a magyar rendőrség hivatásos állományú tagjává váltak – önálló intézkedési jogkörrel nem rendelkeztek. A kibocsátóünnepségen beszédet mondott Halmosi Zsolt vezérőrnagy. Az országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, a most végzett rendőrök kezdik meg először az országban a rendőri életpályamodellt.


Esküt tettek a rendészeti szakközépiskola végzősei. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

– Sikerrel túljárni a bűnelkövetők eszén: ez a legjobb érzés. Sok ilyen örömteli pillanatot kívánok. Mutassanak példát, legyenek határozottak a bűnelkövetőkkel szemben, nyújtsanak segítséget a rászorulóknak – adott útravalót a fiatal egyenruhásoknak Halmosi Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodások és nyugdíjasok is tekertek Mórahalmon

Az 55-ös út várost elkerülő szakaszát nemsokára átadják az autósoknak. Szombaton viszont még a bicikliseké volt. Tovább olvasom