Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Eső után adomány a Somogyinak

Tízmilliósra becsülték a szegedi Somogyi-könyvtár beázásakor keletkezett kárt. Az intézmény névadójának szülővárosából, Tiszaföldvárról közadakozásból százezer forintot küldenek. Szegeden is több magánszemély ajánlott anyagi segítséget.
A szegedi Somogyi-könyvtár pénteki beázásának hírére máris többen fölajánlották, hogy adományaikkal járulnak hozzá a többmilliós kár enyhítéséhez. A tiszaföldváriak segítettek a leggyorsabban: a könyvtáralapító Somogyi Károly szülővárosában közadakozásból százezer forint gyűlt össze. Erről hétfőn reggel Tamási József tiszaföldvári plébános értesítette Szőkefalvi-Nagy Erzsébet könyvtárigazgatót.

A szegediek sem késlekedtek, magánszemélyek jelezték, hogy hozzájárulnak a pótolhatatlan könyvritkaságok restaurálásához, valamint a helyreállítás egyéb költségeinek fedezéséhez. (A könyvtárban is gyűjtés kezdődött.)

Az intézmény hálásan fogad minden fölajánlást. Az adományokat a Szegedi Somogyi-könyvtárért Közhasznú Alapítvány OTP 11735005-20409528-as számú számlájára fizethetik be a támogatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pindroch Csaba menyasszonyával együtt játszik Szegeden

Pindroch Csaba nem hisz a véletlenben, csupán a lehetőségben. Azt mondja, hogy jelenleg a csúcson… Tovább olvasom