Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Esősre, hűvösre fordult az időjárás

Gyökeresen megváltozott az időjárásunk tegnap óta. A kánikulát el lehet felejteni. A szív- és érrendszeri betegséggel küzdők ilyenkor fokozottan vigyázzanak!
Tartósan megváltozott az időjárásunk tegnap óta: hozzánk is megérkezett a hidegfront. A következő napokban az ilyenkor szokásosnál alacsonyabb hőmérsékletre, maximum 25-26 fokra lehet számítani, felhőkkel, esőkkel. Ez ugyan nem igazán hűvös – de a korábbi hetek forróságához viszonyítva annak érezhetjük. Ma 5-10 milliméternyi eső mindenütt várható; ahol zivatarok lesznek, ott sokkal több is eshet – tudtuk meg a szegedi meteorológiai szolgálatnál. Jó jósnak bizonyult, este el is kapta Szeged szélét egy felhőszakadás. A jövő hét közepéig nem is változik a helyzet – aztán még kérdéses, miként alakul az időjárás.

A mentőknek tegnap délutánig nem volt az átlagosnál több munkájuk – tudtuk meg a szegedi mentőállomáson –, a balesetek száma nem nőtt a szokásoshoz képest, a szív-, érrendszeri megbetegedésekkel küzdők közül sem szorultak többen ellátásra az átlagoshoz viszonyítva. Ettől függetlenül a közlekedéssel érdemes nagyon vigyázni: a reflexek lassulnak. Sok bajt okozhatnak a keringési megbetegedések is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérházfelújítás a kiskörúton

A kiskörúti bérházak felújítása a napokban a Lófara felőli oldalon folytatódik. Tovább olvasom