Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Esterházy-darabbal jön a Vígszínház Szegedre

Szeged - Székhelyi József önálló esttel – közérzeti álnaplóval – búcsúzik a direktorságtól. Egy felnőtteknek ajánlott Esterházy Péter-darabbal vendégszerepel a Vígszínház és hamarosan kiderül, kik az idei Dömötör-díj jelöltjei.
Önálló esttel búcsúzik a színház-igazgatóságtól Székhelyi József május 23-án a kisszínházban. A direktor három könyvéből és más írásaiból szemezget: novellákat, álverseket, közéleti és szakmai vitairatokat hallhat a közönség. A műfaj Székhelyi megfogalmazása szerint: közérzeti álnapló. A leköszönő igazgató „nem unalmas, nem didaktikus, nem önbúcsúztató" estre készül, melyet párbeszédként élhet meg a közönség. A belépő 2008 forint lesz, a bevétel a szegedi színészeket támogató Solve alapítványt gazdagítja.

A nagyszínházban mutatják be május 26-án a Van ilyen állomást, amely „tánc és játék egy csatlakozásban". A Hóra Színház és a Fabula Rasa közös produkcióját Janik László rendezi, a vezető koreográfus Tanács István. Janik László rendezi a 10. Dömötör gálát is. A díjátadót május 31-én tartják. A jelöltekről a kuratórium pénteken határoz, a neveket hétfőn hozzák nyilvánosságra.

Júniusban a Vígszínház vendégjátékaként láthatja a közönség a felnőtt nézőknek ajánlott a Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című kis barokk komédiát. Az Esterházy Péter-darabot Szikora János rendezi, játszik benne Lukács Sándor, Venczel Vera, Hegedűs D. Géza. A jelmez Zoób Kati munkája. A darab iránt már most élénk az érdeklődés a szegedi színházbajárók körében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a SZEOL-pálya sorsáról

Szeged - Egyedül, az SZVSE nélkül adott be pályázatot a szegedi önkormányzathoz a SZEOL-pálya… Tovább olvasom