Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Észrevétlen munkabeszüntetés

A tegnap reggel hét és kilenc óra között tartott figyelmeztető sztrájk ideje alatt is a menetrendben feltüntetett öt-hat perces követési idővel közlekedtek a villamosok és a trolibuszok Szegeden. A megállókban sem várakoztak többen és a járműveken is annyian utaztak, mint egy átlagos napon. Becsengetésre a diákok is rendben megérkeztek iskoláikba.
Habár Kiss Gábor, a munkástanács elnöke azt nyilatkozta lapunknak, hogy pénteken reggel hét és kilenc óra között a trolibuszok és a villamosok figyelmeztető sztrájk miatt nem indulnak el a végállomásokról, fennakadásnak nyomát sem találtuk a tömegközlekedésben.

Akadt persze olyan, aki már korán reggel riadóztatta családját: ha nem akarnak elkésni a munkahelyről vagy az iskolából, hamarabb keljenek fel. Az emberek többsége azonban a szokásos időben indult el otthonról, és a megállókban sem tapasztalhattak semmi rendkívülit: a 9-es és 5-ös trolijáratok, valamint a villamosok is a menetrendben feltüntetett követési időközönként indultak el végállomásukról. Szokatlannak egyedül az a fehér színű Ikarus busz számított, amit eddig nem lehetett látni a közutakon: tegnap reggel a 9-es troli vonalán teljesített szolgálatot.

– Úgy tudtam, március 13-ára terveztek sztrájkot az SZKT-sok, de azt is elfelejtettem volna. Hogy ma lenne? Mivel nem tudtam a munkabeszüntetésről, nem indultam korábban otthonról. Biztosan beérek az egyetemre – nézett rá az órájára Varga Rita, akit a 9-es trolin szólítottunk meg. Rudolf Zsolt, a Széchenyi István gimnázium tanulója is meglepődve értesült tőlünk: sztrájkolnak az SZKT-nál. – Nem tudtam, hogy erre készülnek, és még csak a trolin utazók számából sem következtethettem volna erre: annyi az utas, mint egy sima hétköznapon – mondta.

Pozsár Eszter az Aradi vértanúk terénél megálló 1-es villamosról szállt le nyolc óra után néhány perccel, és a Ságvári Endre általános iskola felé igyekezett. – Negyed kilenckor csöngetnek be, de már nyolc órára be kell érnie minden diáknak. Kicsit elkéstem, de nem azért mert nem jött időben a villamos, hanem elaludtam – mesélte. Arról, hogy figyelmeztető sztrájkot tartottak az SZKT-nál, ő sem tudott. A Ságvári előtt megvártuk a becsöngetést, de az ötpercenként elsuhanó villamosokról már egy diák sem szállt le, aki az intézmény tanulója lett volna. A „sztrájk" miatt tegnap senki nem késett el az iskolákból.

K.G.G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom