Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Étterembe, fürdőbe is jó a csekk

Alacsony jövedelmű családok, munkavállalók, szakmunkástanulók, fogyatékkal élők és nyugdíjasok pályázhatnak április végéig üdülési csekkre. Belföldi szálláshelyek, éttermek, intézmények, fürdők fogadják el, és tankolni is lehet vele.
Idén 3,1 milliárd forinttal támogatja a pihenést a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA). Az üdülési csekkek felhasználási köre bővül: a belföldi szálláshelyek és éttermek mellett helyközi tömegközlekedési eszközökre, kulturális és művészeti eseményekre, fürdőkbe vehető igénybe, korlátozott mértékben üzemanyagra is felhasználható.

Még bő egy hónapig lehet pályázni üdülési csekkre. Alacsony jövedelmű családok az Együtt pihen a család programra adhatják be kérvényüket, ha legalább egy felnőtt egy kiskorú gyerekkel együtt szeretne pihenni. A szülő vagy nagyszülő összes jövedelme nem haladhatja meg a havi bruttó 85 ezer forintot, a nyugdíj vagy nyugellátás a havi 74 ezer 100 forintot.

Munkavállalók a Gondtalan pihenés programban kérhetnek üdülési csekket. Munkavállalók és regisztrált munkanélküliek jelentkezhetnek, akiknek havi bruttó jövedelme nem több 85 ezer forintnál, és vállalkozásból származó egyéb bevételük nincs.

A Vakációs program segítségével kérhetnek támogatást pihenésükhöz a szakmunkástanulók, valamint az érdekükben tevékenykedő egyesületek. Az alapítvány azokat a diákokat támogatja, akik idén még nem részesültek üdülési támogatásban.

Fogyatékkal élők az Esély a pihenésre pályázaton igényelhetnek üdülési csekket. A rokkantsági, baleseti, megváltozott munkaképességi, fogyatékossági járadékban, illetve támogatásban, rokkantsági nyugdíjban és jogszabály szerinti magasabb összegű családi pótlékban részesülők havi ellátása maximálisan 74 ezer 100 forint lehet.

Az Ezüst nyár programban azok a nyugdíjasok pályázhatnak, akiknek havi nyugellátása legfeljebb 74 ezer 100 forint, és nincsen más munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó pénzük.

A pályázat és a benyújtásához szükséges adatlap a www.udulesicsekk.hu internetes oldalon olvasható. Szegeden az üdülési szolgálat Tisza Lajos körút 47. szám alatti irodája tájékoztat személyesen, vagy telefonon a 424-799-es számon. A kérelmeket április 30-áig kell eljuttatni postán a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz az 1519 Budapest, Pf. 563. címre. A pályázatokat folyamatosan bírálják el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek jobbról és balról Szegeden

Szegeden a Fidesz a munkahelyteremtésre, az MSZP pedig az infrastruktúra fejlesztésre helyezi a… Tovább olvasom