Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Európa-szerte sokba kerülnek a szabadtéri fesztiválok jegyei

Szeged - Nemcsak Szegeden, Európa- szerte drágák a legnépszerűbb szabadtéri fesztiválok belépői. Van, ahol a Dóm téri jegyárak négy-ötszörösét is elkérik – egyetlen jegyért olykor többet, mint a 73 ezer 500 forintos magyar minimálbér.
A Szegedi Szabadtéri Játékok idei Dóm téri produkcióinak átlaghelyára 7500 forint. Legolcsóbban, 2500-ért a Dózsa című táncprodukcióra lehetett jegyet váltani, az idei legdrágább belépők a Hairre szóló 14 ezer 500 forintos tikettek. Bár ezen a nyáron újra a jobb jegyek fogytak el hamarabb, továbbra is azt lehet hallani a fesztiválon és olvasni az internetes fórumokon: sokan túl drágának találják a belépőket. Bátyai Edina, a szabadtéri igazgatója lapunknak nyilatkozva az évad kezdetén hangsúlyozta: már tavaly sem emeltek árat, csak belső árkorrekciót hajtottak végre az egyes helyárak között. Idén pedig egyáltalán nem változtattak, a tavalyi áron juthat a publikum a belépőkhöz...

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a szerdai Délmagyarországban és Délvilágban!

Olvasóink írták

 • 11. Agyi54 2010. július 30. 18:27
  „Nekem B.E.és társai pökhendi beszólásaival van bajom....”
 • 10. Agyi54 2010. július 30. 18:19
  „T.JoGabor!
  Nem vagyok írígy!!!Még szerencse,hogy nem minimálbérre van BEJELENTVE!”
 • 9. K.T. 2010. július 30. 10:57
  „Kedves JoGabor!

  Válaszom: igen

  Amit leírt nem tudom tényekkel cáfolni, hisz nem ez a szakmám és nem rendelkezem hiteles információkkal, de bocsássa meg nekem, egyszerűen nem hiszem el.
  Sem azt hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok annyi bevételt termelne mint a többi összesen, sem azt, hogy a szegedi idegenforgalmat megháromszorozná. Egzakt mód egyik sem mérhető, önfényezésnek persze kiváló felméréseket lehet készíteni.
  Bizonyára hallotta már azt, hogy a sikeres emberek/vállalkozások mindig önmagukhoz viszonyítanak, mert a fejlődés csak is így értelmezhető, mérhető. Ebből kiindulva, hiába ír külső tényezőkkel való összehasonlításról, mert arra lehet pl. "Vakok közt félszemű a király." és egyéb demagóg szövegeket adni válaszként.

  Félreértés ne essék! Nem azt mondom, hogy az egész úgy rossz ahogy van, mert lokálpatriótaként számomra is fontos hogy Szeged fejlődjön, benne legyen "az ország vérkeringésébe" és vonzerőt jelentsen az innen távol élőknek is. Amit viszont a magam bőrén is tapasztaltam, az nem azt támasztja alá, hogy a jelenlegi vezetés profin és a Játékok hagyományának örököseként jól tenné a dolgát.
  Már leírtam más szabadtéris cikknél, hogy az nem járja, hogy úgy adnak el jegyeket, hogy nem lehet tudni sem a szereposztást sem a rendezőt, se semmit csak a dátumot és darab címét. No meg, a jegy borsos árát.
  Ezután jelenik meg a cikk, amiben mint egy szegénységi bizonyítvánt próbálnak megmagyarázni. Én erre írtam hogy "- Leülhet! Egyes!" Bátyai Edinát egyáltalán nem ismerem, csak a megnyilatkozásait tudom véleményezni.”
 • 8. szilléri 2010. július 30. 09:47
  „Tévedés ! Időnként járok, de a két szélsőség hakni és az idióta ,,bohóckodást" támogatását kidobott pénznek tartom.
  Szegeden négy darab alternatív színház sok !
  A kőszínházak látogatónkénti támogatása 12 000 Ft/ fő szintén sok.

  Csak ennyi semmi több.”
 • 7. JoGabor 2010. július 29. 15:35
  „T. szilléri,
  maga egyértelműen, minden hozzászólásában feleslegesnek ítéli az állam színház-, művészet-támogatását. Voltaképpen igaz, hogy színház-, és művészetek nélkül lehet élni, de nem érdemes (gondoljuk még néhányan ebben a rémes, konzumidiótáknak épülő világban).

  K.T.
  ha személyes az ellenszenve, az a maga dolga. Ha nem, akkor viszont legyenek érvei. A Szabadtéri az ország piacvezető nyári színháza, egymaga több bevételt termel, mint az összes többi együttvéve. A nyári szezonok az ún. addicionális (jegyhez kapcsolódó) kiadásokkal a bevétel háromszorosának megfelelő összegű szegedi fogysztást is generálnak, a vállalkozások és a város örömére. Azaz a Szabadtéri amellett, hogy kulturális missziót teljesít, a város legnagyobb idegenforgalmi attrakciója is, és még a legnagyobb nyári vállalkozás-fejlesztési projekt is.Na, most is "leülhet! Egyes!"?

  T. Agyi54,
  nyilván meglepné, ha tudná, mennyi Edina fizetése. Nem több, mint egy átlagos gimnáziumi tanáré, nem az igazgatóé, a tanáré. Na, akkor most legyen irígy.”
 • 6. Agyi54 2010. július 29. 11:03
  „Gondolom B.edina fizetése is "nyugati",ezért beszél magas lóról.”
 • 5. szilléri 2010. július 29. 08:46
  „K-ra nem érdekel, hogy nyugat Európában ahol négyszerese a jövedelem a hazainak mennyi egy belépti jegy ára.”
 • 4. K.T. 2010. július 28. 23:18
  „"Bátyai Edina, a szabadtéri igazgatója"
  - Leülhet! Egyes!”
 • 3. pandababa 2010. július 28. 08:48
  „2010-MINT EDDIG IS- A LEHÚZÁSOK ÉVE MAGYARORSZÁGON... :-(”
 • 2. szilléri 2010. július 28. 07:57
  „színházi támogatás jegyenként Szegeden 12 000 Ft/fő !!!!!!!!!!!!!!!

  Hoppá ! - 80 milla Novák-Gálvölgyi hakni

  Na az opera sem semmi, amikor a főszereplőt az utolsó héten lecserélik !

  Szegeden négy db ,,alternatív" színház van ! Talán több az eszkimó mint a fóka ?”
 • 1. dublini 2010. július 28. 01:17
  „És akkor most mi van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszámolás indul a Szeviép Zrt. ellen

Eredménytelen volt a csődegyezségi tárgyalás, ezért felszámolási eljárás indul a Szeviép Zrt. ellen - közölte Tímár Gyula vagyonfelügyelő kedden. Tovább olvasom