Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Évadnyitó a szegedi bábszínházban

Májusban megrendezik szokásosan a bábfesztivált, valamint folynak a színpad és a nézőtér átalakításával kapcsolatos felújítások is.
Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Kövér Béla Bábszínház. Az igazgató, Kövér László beszámolt egy új projektről, a THEALTRO-ról. Az Interreg-IPA CBC által megvalósuló projekt célja, hogy a régió gyerekei közös kultúrkörbe kerüljenek. Az ügy kapcsán szorosan együttműködik Szeged Szabadkával. Öt előadás érkezik a határon túlról Szegedre, s szintén öt szegedi látogat majd el Szabadkára.

Ami az évadot illeti, már lement az első bemutató, A két kicsi pingvin. A legkisebbeknek ezúttal a Csíkos Csoda és a Kukucs című darab szól. Óvodásoknak és kisiskolásoknak ott A két kicsi pingvin, a Papageno titka, A mindentlátó királylány, a Rigócsőr király és A hóember, aki találkozni akart a Nappal. A felnőtteknek havi rendszerességgel játsszák majd a NÓRA című darabot, de tantermi előadásokat is terveznek kezdő középiskolásoknak. Májusban megrendezik szokásosan a bábfesztivált, valamint folynak a színpad és a nézőtér átalakításával kapcsolatos felújítások is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi repülőnapok: megérkeztek az első hőlégballonok - fotók, videó

Szegedi repülőnapok: megérkeztek az első hőlégballonok - fotók, videó
Hat országból nagyjából 30 csapat nevezett be a II. CE Cup - Hőlégballonok Közép-Európai Kupájára.… Tovább olvasom