Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Évtizedes probléma oldódhat meg: elkezdődött a Kollégiumi út fejlesztése

2020 elejéig 850 millió forintból újul meg a Kollégiumi út - Dorozsmai út - Fonógyári út közötti szakasz, a fejlesztéshez 800 millió forint uniós támogatást nyert a szegedi önkormányzat. Már a tereprendezés zajlik, a munkát a Strabag Kft. végzi.
A hétfői ünnepélyes terület átadón Nagy Sándor alpolgármester kiemelte, ebben az uniós ciklusban 5,5 milliárd forintból három iparterületi út fejlesztése történik meg, ebből egyik lesz a Dorozsmai út túloldalán lévő, meglévő iparterület útjának rekonstrukciója, ez jelenleg a tervezési szakaszban van, második a Vértótól a Béketelepen keresztül az ELI-hez vezető út megépítése, míg a harmadik a most elindult fejlesztés, vagyis a Kollégiumi út renoválása.
850 millióból rekonstruálják a Kollégiumi út - Dorozsmai út - Fonógyári út közötti szakaszt. Fotó: Török János
850 millióból rekonstruálják a Kollégiumi út – Dorozsmai út – Fonógyári út közötti szakaszt.
Fotó: Török János
Mint mondta, évtizedes problémát orvosolnak, a terület mellett lévő cégek vezetői már évekkel ezelőtt jelezték a városvezetésnek, hogy komoly fejlesztési lehetőség ez. 1675 méter hosszan, 8,5 méter széles út épül, a kétszer 3 méteres autósáv mellett mindkét oldalán biciklis sáv is épül, hiszen cél a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése, ezért a Kollégiumi út – Fonógyári úti csomópontban a kerékpáros átvezetés is megoldódik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. néhány száz méteren kijavítja az aszfaltot a Fonógyárin, illetve a forgalomirányítási technikáról is gondoskodnak. A Kollégiumi úton lesz még öt buszmegálló, így a dolgozók könnyebben eljutnak majd a munkába, ugyanis tervben van egy buszjárat útvonalának kialakítása ebbe az irányba. Gondoskodnak még közvilágításról és a csapadékvíz elvezetéséről, illetve a zöldterület rendezéséről is. A kivitelező 180 napot kapott a munkálatokra, ezt követi a forgalomba helyezési eljárás, majd a hatóságok jóváhagyása. Így a tervek szerint jövő év elején adják át az új útszakaszt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiengedték a börtönből a makói herbálárusokat - Nyáron ítélheti el a bíróság a házaspárt

Bilincsben vitték őket, de szabadon távozhatott a Szegedi Törvényszékről az a makói házaspár, akiket… Tovább olvasom