Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Évzáró megyei közgyűlés: forrt a levegő Erdei Ferenc miatt

Szeged - Ez évi utolsó rendes ülését tartotta meg Csongrád megye közgyűlése. A képviselők karácsonyi hangulatban érkeztek, majd egyre inkább megfagyott a teremben a levegő: a Szivárvány szociális otthon átvétele és Erdei Ferenc neve okozta a legtöbb "fejfájást" a képviselőknek.

A szokásos "rendes" késéssel kezdte meg munkáját Csongrád megye közgyűlése. A képviselők idén utoljára ültek össze, hogy megvitassák és elfogadják azt a 32 napirendi pontot, amelyet a közgyűlés előtt felvettek. A vagyonrendelet elfogadása után zárt ülést rendelt el Magyar Anna elnök, ezalatt tárgyalták meg a 2., 3., 4. és 23. napirendi pontokat. Ez után elvileg közmeghallgatással folytatódott az ülés - ám a köz nem élt hozzászólási jogával. Az első komolyabb csörte a "balszerencsés", 13-as napirendi pontnál volt: a jelenleg Hódmezővásárhely tulajdonában álló Szivárvány otthon átvételi tárgyalásának megkezdésére vonatkozó határozati javaslattal szemben berzenkedett az ellenzéki Jobbik, mondván, ne vállalja át a megye Vásárhely adósságát, ne segítsen a város költségvetésének rendbetételében.

Az igazi vihar azonban a makói Erdei-iskola átnevezése körül csapott le. Buzás Péter Makó polgármestere ugyan szerette volna ezt megakadályozni - azt javasolta ne itt és nem most tárgyaljanak róla - ám Zakar Péter alelnök napirenden tarotta a kérdést. Ezután elsősorban Erdei Ferenc személyéről, politikai és civil munkásságáról szólt a diskurzus - mindenki mondta a magáét, és igazából senki nem akarta érdemben meghallgatni, megérteni a másikat. Buzás úgy érezte, a makóiak véleményét semmibe vette a közgyűlés, amely végül megszavazta a középiskola átnevezését, amely eztán Návay Lajos nevét viseli majd.

Ezután újfent olajozottan és gyorsan folyt a munka. Ha kíváncsi a részletekre, olvassa el a lenti online tudósítást!15:40 Közvetlenül ülés után a megyeháza aulájában megkezdődött a közgyűlés ünnepsége, ahol a Csongrád Megyéért, valamint a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmeket, illetve az Elnöki Dicséreteket vehetik át a kitüntetettek.

15:38 Véget ért a megyei közgyűlés.

15:36 Dobák Lászlóné napirend után, a hivatalos közgyűlés végén az Ágota Alapíványról szól néhány szót. Méltatja az alapítványt, és vezetőjét, Kothencz Jánost.

15:31 A munka lezárása előtt Ádók János tájékoztatja a képviselőket a csongrádi geotermikus energiahasznosító programról.

15:29 A 32-es, utolsó napirendi ponthoz Tóth Péter szól hozzá: "a Jobbik részéréől a cigányok étkeztetését nem tudjuk támogatni" - mondta Tóth Péter, aki szerint át kellene csoportosítani a kiosztandó pénzeket. Végül 14 igennel és 3 tartózkodással elfogadták.

15:28 A 31-es napirendi pontot már csak 15 igennel és 2 tartózkodással fogadták el.

15:27 A 30-as napirendi ponttal kapcsolatban is nagy volt az egyetértés. Szirbik Imre megköszönte minden előkésztőnek a munkáját.  Egyhnagúlag meg is szavazták.

Évzáró Csongrád megyei közgyűlés. fotó: domonkos Sándor, www.sadaweb.hu (galéria)


15:26 A 28-as pont is "hasonlóképpen járt". A 29-es napirendet is hozzászólás nélkül szavazták meg.

15:25 A 27-es napirendi pontra sem vesztegettek túl sok időt: 17 igennel elfogadták.

15:23 A 25-ös és 26-os napirendi pontot hozzászólás, kérdés nélkül megszavazták.

14:45 A 22-es napirendi pont jön, Magyar Anna átugorta a 21-est, de viszakozott. Így sorrendben fogadják el, valószínűleg. A 21-est már megtették. És "így járt" a 22-es. A 24-es napirendi pont jön. Nem, nincs zavar, a 23-ast zárt ülés alatt tárgyalták meg. Buzás Péter szeretné, ha ezt a napirendi pontot levenné a közgyűlés. Zakar Péter elegánsan mondott nemet. Toroczkai László az iránt érdeklődik, van-e más hasonló nevű, a kommunista rezsimben, kommunistákról elnevezett intézmény a megyében. Zakar Péter azt felelte, nem barátja a kriptakommunistáknak, viszont Erdei Ferenc megítélésében eléggé vegyes a kép. Magyar anna megjegyzése: az előterjesztés elsőorban nem Erdeiről, hanem Návay Lajosról szól elsősorban. Zakar szerint elsősorban arról kellene beszélgetni, miért nevezték át anno az intézményt, miért vették el a Návay Lajos nevet. Buzás Péter ezek után szomorúan állapítja meg, hogy a felszínes vita megmaradt. "Ebben az esetben azt élem meg, Makó véleménye ebben a dologban nem számít" - jegyezte meg a polgármester, aki szerint ez a névváltoztatás napi politikai okok miatt került elő. Újfent nem várt vita bontakozott ki: a Fidesz, az MSZP és a Jobbik is hozzászól: Szirbik, Buzás, Toroczkai, Tóth, Zakar, Dobák Lászlóné, Bedő Tamás is hozzászólt. A határoztai javaslatot végül 13 igen 1 nem és 4 tartózkodás mellett elfogadták.

Évzáró Csongrád megyei közgyűlés. fotó: domonkos Sándor, www.sadaweb.hu (galéria)

14:46 A 19-es napirendi pontnál is az előzőhöz hasonló "tortúra" támadt. Egyhangúlag igen. Jön a 20-as, kipipálva.

14:44 A 17-es napirendi pont jön. Hozzászólások nélkül 18 igennel, egyhangúlag megszavazták. A 18-as napirendi pontnál arról is szavaznak, hogy kizárják-e a képviselőket. Az érintettek is szavazhatnak saját magukról, mert nem zárták ki őket: 18 igen szavazattal egyhangúlag elfogadták a határozati javaslatot.

14:41 A 16-os napirendi ponthoz sincs szóbeli kiegészítés. Tóth Péter viszont hozzászól: az iránt érdeklődik, a fideszes politikusok mennyire vannak megelégedve a kinevezendő Szőllősi Béla munkájával. Ádók János azt mondta, tapasztalt emberre volt szükségük, ezért keresték meg Szőllősit. Végül 11 igen, 1 nem és 6 tartózkodással elfogadták.

14:39 A 14-es napirendi pont következik. 16 igennel 2 tartózkodással elfogadták. A 15-ös napirendi pont tárgyalása jön. ezzel sem vacakoltak sokat a képviselők: 18 igennel, egyhangúlag elfogadták.

14:33 Elvi hozzájárulást hoznak most a Szivárvány Szakosított Szociális Otthon átvételéről. Az otthon eddig Hódmezővásárhelyé volt. Toroczkai László fel is veti, miért kell egy ilyen intézményt átvenni egy megyei jogú várostól. Zakar erre azt feleli, elsősorban nem vásárhelyiek veszik igénybe ezt az intézményt, és indokolt a megyei szociális rendszer megerősítése. Tóth Péter ugyanakkor úgy gondolja, a megyei közgyűlés újfent "segít" Vásárhelynek a költségvetése rendbetételében. Nem várt vita bontakozik ki: Tóth arra figyelmeztet, ne alakuljon át a megye karitatív szervezetté. Ozgyin Mihály szerint Vásárhely közgyűlése rendben van. Ádók János úgy gondlja, a megyei közgyűlés képviselőjének nem dolga Vásárhely költségvetésének bírálata. Tóth erre azt feleli, egyenlő rangú közigazgatási területek találkozása esetén meg kell vizsgálni, előnyös-e egy ilyen átvétel. Végül a napirendi pontot 13 igen 2 nem 3 tartózkodással elfogadták.

Évzáró Csongrád megyei közgyűlés. fotó: domonkos Sándor, www.sadaweb.hu (galéria)

14:30 A tizenegyes pontot is 18 igennel egyhangúlag fogadták el. A tizenkettes napirendi pontot ki kellett egészíteni, ez olvasható a pdf-ben. A pontosított határozati javaslatot is 18 igennel fogadták el. Taps a közönség soraiban - teljesen váratlanul.

14:28 Robog az úthenger, illetve a közgyűlési munka. A kilences napirendi pontról is kérdés, hozzászólás nélkül voksolnak: 18 igen szavazattal egyhangúlag elfogadták. Máris a tizesről tárgyalnak: ezt is egyhangúan fogadták el.

14:27 Már a nyolcas napirendi pontot ismereti Magyar Anna. 18 igennel egyhangúlag elfogadták.

14:12 A hatos napirendi pontot hozzászólás nélkül, ugyanolyan szavazati aránnyal fogadták el. Most a hetest tárgyalják. Vízhányó Ferenc alelnök nem tesz szóbeli kiegészítést. Papp Gabriella, Gémes László, Orbán Imre, Gonda János bizottsági elnökök szólnak hozzá: támogatják a rendeletmódosítást a bizottságok, majd Szirbik Imre kérdez a rendelettel kapcsolatban. A Koszta József Múzeum személyi állományának esetleges változásáról érdeklődik. Zakar Péter, majd Gémes László válaszol. Gémes biztosította a jelenlegi igazgatót, hogy nem minősítik vissza a múzeumot. Szirbik erre azt feleli, megkereste az az illető, akit el kívánnak bocsátani. Zakar azt mondja, a múzeumot nem minősítik vissza kiállítóhellyé. Buzás Péter is hozzászól a vitához. Kétszer is szavaznak, először a kiegészített határozati javaslatot fogadták el 11 igen 5 nem és 2 tartózkodással, majd a kiegészített rendelettervezetet fogadták el 11 igen 4 nem és 3 tartózkodással.

14:00 Az ötös napirendi ponttal folytatódik az ülés - közmeghallgatással. A képviselők szólnak hozzá az előterjesztéshez. Piri József kért és kapott szót. Utána Gémes László, a Fidesz közgyűlési frakciójának vezetője beszél, akinek Tóth Péter jobbikos képviselő válaszol. szerinte jó lenne, ha az önkormányzat a fenntartói szerepéből egy gazdálkodói szerepbe lépne át. Gémes erre azt feleli, ebben már a bizottsági ülésen is egyetérettek. A hozzászólások után 11 igen, 7 tartózkodás mellett nem szavazat nélkül fogadték el. Magyar Anna megköszönte, hogy nem volt ellenszavazat.

Évzáró Csongrád megyei közgyűlés. fotó: domonkos Sándor, www.sadaweb.hu (galéria)

13:58 Újra nyílt az ülés. Orosz Sándor és Molnár Csaba kapja a Csongrád Megye Közművelődéséért Díjat. Döntöttek arról is, hogy eladják a Dorozsami úti Napfény hotel és kempinget.

13:38 Az első napirendi pont megvitatása következik. Szirbik Imre szavazógépe okoz problémát és derültséget is a teremben: fordítva van bedugva! Végül bemondással igen mondott, így ő is megszavazta az első napirendi pontot. Magyar Anna ezután zárt ülést rendelt el.

13:37 Tóth Péter annyit fűz hozzá az elhangzottakhoz, hogy valóban szükség van a tulajdonosváltásra a vízgazdálkodásban, hiszen a rengeteg tuljadonos akadályozza az összehangolt védekezést.

13:32 Ozgyin Mihály kérdezi Kozákot: a Kenyere parti csatornában újra nem folyik el a víz, így a vásárhelyi, székkutasi terület egyre nagyobb veszélyben van. A körtvélyesi és a lúdvári szivattyút tudomása szerint későn indították el, miért? - kérdezi Ozgyin. Mennyire vannak már felkészülve a jövő évi árvizekre?
Kozák elmondta, az említett csatorna a helyi vízügyi társulás üzemelteti, nekik lenne a feladatuk a tisztítást. A lúdvári szivattyú esetében volt egy kis műszaki gond, azért tűnhetett úgy, hogy nem működik teljes kapacitással a szivattyú. Az árvízi védekezéssel kapcsolatban megjegyezte, átvizsgálták a védműveket, felkészültek az árra.

13:26 Kozák után Huszár Tibor tájékoztatja a közgyűlést. Huszár elmondta, a belvízi védekezés miatt 24 település fordult már a vis maior kerethez a megyében.

13:21 Kozák Péter tájékoztatja a közgyűlést az ATIKÖVIZIG védekezési munkálatairól. "Példanélküli, hogy az ATIKÖVIZIG teljes területén harmadfokú belvízvédelmi készültség van!" - hangsúlyozta a vízügyi igyazgatóság első embere. Elmondta, hogy a szivattyútelepeik 24 órában dolgoznak. Makó és Gátér térségében már működnek a provizóriumok, Pusztaszernél és Ópusztaszernél pedig ma építik a vízügyesek azokat.

13:17 Csányi László kap szót napirend előtt. Ő is a belvízről beszél. "Itt az ideje, hogy a kormány valóban hozzálásson a vízügyi stratégiájának a megvalósításához. Abban bízom, hogy nemcsak pozitívan szervezik át a vízügyi politikát, hanem pénzt, paripát, fegyvert is ad mellé" - mondta Csányi, aki örül annak, hogy végre hozzáláttak ennek a területnek a fejlesztéséhez. Majd megköszönte a védekezők munkáját, külön kitért az önkéntesek áldozathozatalára.

13:16 Zárt ülés elrendeléséről szavaznak a képviselők. 15 igen, 1 tartózkodás mellett elfogadták a zárt ülési napirendei pontokat, majd az egész napirendet megszavazták, egyhangúlag.

13:15 A kritikus belvízhelyzetre való tekintettel Kozák Péter, az ATIKÖVIZIG igazgatója és Huszár Tibor a megyei katasztrófavédelemtől tájékoztatja majd a közgyűlést. Minderre napirend előtt kerül sor.

Évzáró Csongrád megyei közgyűlés. fotó: domonkos Sándor, www.sadaweb.hu (galéria)

13:13 Magyar Anna köszönti a megjelenteket és megnyitja a közgyűlést. Boldog karácsonyt kíván mindenkinek.

13:09 Isteni dolog a XXI. században élni, és látni, ahogy az értünk dolgozók a modern technikát rendeltetásszerűen használják: egyre-másra kerülnek elő a laptopok a képviselői táskákból, a jól ismert bejelentkező zene hangja vegyül bele a zsivajba. De azért már elkezdhetnénk...

13:03 Egyelőre kedélyes beszélgetéssel, kávézással múlatják az időt a képviselők. Fenyő ugyani nincs, de a karácsonyi hangulat így is érzékelhető.

12:41 Köszöntünk mindenkit az idei utolsó Csongrád megyei közgyűlésről! Az első lelkes megyeatyák, -anyák már megérkeztek - és keresik a helyüket. Ugyanis egy picit más elrendezésben, máshol ülnek, akik bennmaradtak, mint az előző ciklusban. Piri József örömmel állapította meg, hogy Buzás Péter mellett ülhet ebben a ciklusban.

Korábban írtuk:
Harminckét napirendi pontot tárgyalnak meg délután egy órától a közgyűlési képviselők. Első napirendi pontként vitatják meg az önkormányzat vagyonrendeletének módosítását, de hallgatnak meg beszámolót az M43-as régészeti feltárásáról éppúgy, mint az ÓNTE munkacsoportjának tapasztalatairól.

A közgyűlés után ünnepélyes keretek között vehetik át az idei kitüntetettek a Csongrád Megyéért, valamint a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmeket, illetve az Elnöki Dicséreteket.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. scott1 2010. december 12. 15:46
  „Hunvald, Hagyó, Gál, Czibula... után "kimondottan hitelesnek tűnik", ahogy Budapestért aggódsz :) és te egyből a torkának is estél, ahogyan Hagyó kérte... ezért egyszerűen csak az előző főpolgármester helyettes után nevezhetnénk Anti Hagyónak (Hagyó Antal). Amúgy mi köze van a Tarlósnak ahhoz, hogy egy balos megyei képviselő - akinek a városából már évek óta tömegesen menekülnek el a fiatalok és az értelmiség - még ma is azt akarja, hogy a rákosi-éra kollaboráns belügyminiszteréről nevezzenek egy iskolát Makón?”
 • 25. biztonságminek 2010. december 12. 14:29
  „Ha már ennyire ki vagytok akadva a neveken, akkor nem kéne Tarlóst is átnevezni az "igazi Aczélra"? Ugyanis ő pont most úgy akar eljárni Bp-en, a Petőfi Csarnokkal kapcsolatban, mint ahogy annak idején cenzúrázott Aczél György!”
 • 24. biztonságminek 2010. december 12. 14:22
  „Qrv@´ra fáj Szeged a FIDESZ-nek ..”
 • 23. scott1 2010. december 12. 10:33
  „klj_54!
  A demokrácia már csak ilyen, sokaknak elegük lett mára a rákosi éra belügyminisztereiből, a kollaboránsokból, antiszemitákból, kriptonkommunistákból. Amúgy nem a jövőhéttől, hanem jövőre kapja meg a régi nevét az iskola, arról a Návay Lajosról akit a tanácsköztársaság alatt hurcoltak el és kivégeztek ki. Tetszettetek volna figyelni jobban a 80-as évek végén, a szobor állítást azért sikerült kiharcolnotok legyetek rá nagyon büszkék, remélem az átadásra meghívják az országos, a német és az izraeli sajtó munkatársait is...”
 • 22. buzástakarodj 2010. december 12. 09:58
  „A következő lépés lehetne a Ságvári szobor eltüntetése, az Erdei szobrok eltüntetése és néhány tábla eltüntetése. Például sokakat irritál a Kiskápolna oldalán lévő: itt alakult meg a kommunista munkáspárt.. felíratú ocsmányság. Ha megnézitek észrevehetően ki van fényesedve az akasztója, vagyis valakik rendszeresen nyalogatják. Nemcsak a táblát, őket is el kellene tüntetni végre.”
 • 21. buzástakarodj 2010. december 12. 09:47
  „klj_54!
  Idióta vagy és nem áll jól!
  Még azért a pénzért sem, amit ezért a butaságért kapsz, amit beírtál.
  Idióta vagy és kész!”
 • 20. klj_54 2010. december 12. 09:35
  „Az országot egy volt III / IIes ügynök elnököli!
  Remélem az iskola a jövő héten Orbán Viktorról lesz elnevezve...”
 • 19. lila 2010. december 11. 23:04
  „Egy kommunista disznóról még egy kutyaólat sem szabadna elnevezni! Ne engdjétek makóiak!”
 • 18. szilléri 2010. december 11. 20:46
  „14. hozzászólás rozator 2010.12.11. 17:01
  Hát igen, mi is dekkoltunk az Etelközben ! Sőt St Galenben meg valami katolikus papot ....... Szóval kalandoztunk erre, arra még sem a miénk a fél világ !”
 • 17. scott1 2010. december 11. 18:14
  „Olyan demokratikusan dönthetnék el, ahogy a fürdő beruházást is eldönthették? Szavazhatnánk egyuttal az utcanevekről is, lehetne Sztálin, Szálasi, Hitler, Tolbuchin, Lenin, Rákosi, Kádár, Pol Pot... itt lehet, mivel a város vezetése szerint a személyek megítélése nem a képviselők dolga, hanem a történészeké :)))”
 • 16. rozator 2010. december 11. 17:31
  „Döntsék el a makóiak!”
 • 15. scott1 2010. december 11. 17:18
  „Én meg azt nem értem, miért a Pulitzerről elnevezett kollégium mellé teszi az önkormányzat az újabb Erdei szobrot... egy olyan kollégium mellé, amely nyáron szállóként üzemelve német turistákat fogadhat...
  A politikai pálya figyelmen kívül hagyásával nem ítélnek meg politikus tudósokat... Mengeléről sincs elnevezve orvostudományi egyetem... Londonban nincs elnevezve a V2 rakéta tervezőiről mérnöki kar, pedig nélkülük nincs holdra szállás... ahogy Erdei nevével fémjelezve sem alakított senki utazási céget Stuttgartba...”
 • 14. rozator 2010. december 11. 17:01
  „4. szilléri 2010.12.10. 20:51: Lehet hogy én tudom rosszul, de 2000 évvel ezelőtt létezett valami Júdea, ahonnan elindult egy vallás amiről egyesek a következő alkotmányban hivatkozni szeretnének!http://lexikon.katolikus.hu/J/J%C3%BAdea.html”
 • 13. tatár 2010. december 11. 16:10
  „Nem a politikai pályáját tartom példaképnek, hanem a társadalomtudományi teljesítményét. Hegedűs András se attól volt jó fej, hogy aláírta a Varsói Szerződésbe való belépésünket. A 70-es években még Angliában is kiadták a válogatott tanulmányait.
  Azt viszont tényleg nem értem, hogy ilyen makulátlan antiszemita múlttal a jobbik mit kifogásol Erdein:-)”
 • 12. scott1 2010. december 11. 15:27
  „tatár!
  Én tudom, hogy a baloldal egy jelentős részének Erdei - az általam felsoroltak ellenére is - továbbra is a példaképe, de nektek is el kellene fogadnia azt, hogy egy demokrata szemléletű embernek szalonképtelen (és még finoman is fogalmaztam). Politikai pályája alatt, a demokratikus útra véletlenül sem sikerült még rá tévelyegnie sem... de ez szerintetek normális mert, ez egy ilyen ország, és nem is szabad semmin változtatni...”
 • 11. tatár 2010. december 11. 15:01
  „scott1 A kádárék által felakasztatott Nagy Imre (akire felkapaszkodva elkezdte Orbán a politikai karrierjét az újratemetésén) Rákosi begyűjtési (padlássöprési) minisztere is volt.
  Idősb Rajk Rákosi kegyetlen belügyminisztere volt, aztán a Gazdi felakasztatta.
  Hegedűs András (ha egyáltalán hallottál róla) az ország legfiatalabb miniszterelnöke volt, ő írta alá a belépésünket a Varsói Szerződésbe) később kegyvesztett lett, és félellenzéki szerepkörben nagyon sokat tett a magyar szociológia feltámasztásáért.
  Átgondolhatod a nagy alkotmányozó, jeléenlegi Orbán fan Pozsgay elvtárs életútját is (pölö a bács megyei foximaxi igazgatója is volt).
  Ez egy ilyen ország. Ez egy ilyen történelem.”
 • 10. scott1 2010. december 11. 14:23
  „dondongó!
  Összeszedtem röviden azt, amit figyelmen kívül kellene hagyni minden jobboldalinak mert az nem számít szerintetek...
  A 30-as évek végén alapítója és vezetője annak a NPP-nak, amely programja a zsidók hivataluktól és a németek földjüktől való megfosztására épült. Ennek ellenére izraelita barátai megkeresik, hogy befolyásos ember lévén tiltakozzon ő is a zsidó törvények ellen, ennek a megtagadásakor hangzott el az a zuschlagi flegma mondata "zsidókért nem jár keresztes lovagnak lenni". Egész békésen végig asszisztálja, ahogy Radnóti barátját (akit azért nagyobb írónak tartok) és további 400000 zsidót elhurcolnak. A második világháború után már belügyminiszterként járja ki azt, hogy annak ellenére, hogy Magyarországot nem kötelezték a békeszerződések a németek kitelepítésére, mégis ki lehessen paterolni őket az országból. Eredményes munkájának "gyümölcseként" megvalósítja NPP-s álmát és az "egy batyuval jöttek, egy batyuval menjenek" szlogennel, az irányításával kitelepítenek 163000 német nemzetiségű honfitársunkat, közben még 64000 magyar állampolgárt marhavagonokba küld a gulágra... Kuláklistákat állíttat, az erőszakos TSZ-sítést levezényli elvándorlást és öngyilkossági hullámot generálva, rendszeresíti a padlássöpréseket - na szóval dolgozott... Az egyik legismertebb bujtatott kommunistaként elévülhetetlen szerepe van a többpártrendszer szétverésében. Majd jön 56, amikor is az orosz hatóságokkal való együttműködésének eredményeként - miniszterelnök helyettesként - Nagy Imrével és további 400 társával ellentétében nem végzik ki, hanem az MTA-n köt ki. Ezekkel szemben te felhozod A Város és vidéke című szociográfiát? A te gondolatmenetedet követve, ha egy idióta kitalálná te azt is támogatnád, hogy Szegeden a Radnótit nevezzük át Hitlernek, mivel, ha függetlenítjük a politikai szerepétől egész jó rézkarcai voltak? Úgy mellékesen tudnál mondani még egy olyan megyei születésű politikust, akinek a nevéhez ennyi árulás, szenvedés és halál tapad mint neki?
  DélMagyarFan! Remélem akkor Erdeiről sem feledkezel meg...”
 • 9. DélMagyarFan 2010. december 11. 13:41
  „moderálva”
 • 8. dondongó 2010. december 11. 13:13
  „Erdeinél kevesen tudtak többet Makóról és Szegedről, függetlenül a későbbi politikai szerepétől. Az, hogy a fél Orbán kormány + Schmitt Paja fekete öves MSZMP tagok voltak nem zavarja a politikai pedigrére oly kényes jobboldalt. Erdeinek A Város és vidéke című szociográfiáját tanítani kellene minden szegedi középiskolásnak. Azon nem csodálkozom, hogy a megyei vérjobberek nem olvastak Erdeit (sem), bár a városi elnökük állítólag bölcsész karra is járt. Ennyit a művelődés hatékonyságáról. K67 alábbi benyögése mindent elárul erről a szellemi potenciálról.”
 • 7. K67 2010. december 11. 11:36
  „Ha eredetileg is Návay volt a neve az iskolának és a makóiak nevezték el akkor mi a probléma.
  Legalább búzásnak nem lesz akkora arca. Szebb jövőt!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új múzeumi látványtárat alakítanak ki a Kultúrpalotában

Szeged - Néprajzi és természettudományi látványtárakat alakítanak ki a szegedi Móra Ferenc Múzeum… Tovább olvasom