Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Extrák a belvárosi mosdókban

Szeged - Többcsillagos szállodákra jellemző higiéniával találkoztunk néhány szegedi mosdóban. A belvárosi mellékhelyiségekben extra szolgáltatásokat kerestünk – volt, ahol papír sem volt.
Folyékony szappan, papír kéztörlő, vécépapír. Ezek azok az alapdolgok, amik sosem fogynak el egy magára valamit is adó vendéglátó-helyiségben még akkor sem, ha nagy a forgalom, vagy közeledik a világvége.

Besurrantunk néhány belvárosi étterembe, kávézóba, kocsmába. Volt olyan mosdó, ahol kiírták: ha valami elfogyott, legyünk szívesek a pultnál jelezni. Nem volt rá szükség, napközben semmiből sincs hiány, este viszont előkotortuk a papírzsepit a táskánk legaljáról.

– Úgy tűnik, este mindenből több fogy, vagy gyorsabban. A minap a barátnőm 15 perccel később ment ki a mosdóba, mint én. Mondtam neki, hogy ne vigyen zsepit, mert bőven van papír. Nem volt – árulta el Kónyai Judit. A 23 éves egyetemista lány szereti, ha minden tiszta és higiénikus, az extra szolgáltatásokat is szívesen látja.

Ebben a mosdóban (Port Royal étterem) egy kis szépítkezés is megejthető. Fotó: Segesvári Csaba
Ebben a mosdóban (Port Royal étterem) egy kis szépítkezés is megejthető.
Fotó: Segesvári Csaba

Ilyen extrákkal csak néhány helyen találkoztunk. A Port Royal étterem mosdójában a falon néhány kép és halk zene fogad. A kézmosón kézkrém és vattapamacs, a falon fogkefe-automata segíti, hogy minél kellemesebb közérzettel lépjünk ki az utcára.

A nejlonnal letakart vécéülőke nem ismeretlen a megyeszékhelyen. De a többcsillagos szállodákra jellemző, a higiéniát különösen támogató, gombnyomásra cserélődő nejlonmegoldással mi csak két helyen találkoztunk a városban: az Oroszlán utcai étteremben és a Mignon Pubban.

Ez utóbbit nemrég felújították – és csupa hasznos dologgal szerelték fel a mellékhelyiséget. Az önműködő, nejloncserélő deszkán túl találtunk fésűt, kézbalzsamot, hajlakkot és körömkefét is a vendégek számára kikészítve.

A férfimosdóba csak fél szemmel lestünk be: a piszoárt nem vízzel öblítik – a kilépő srácok azt mesélték, hogy a készülék használat közben világít, és valami spéci technikával elzárja a szagokat. Náluk zselét tettek a tükör elé. A félig üres flakonok jelezték: a vendégek igénylik a törődést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente 1900-zal kevesebb lakos

Évente annyival fogy a megye lakossága, mint amennyi Tömörkény lélekszáma. A folyamat megállítható. Tovább olvasom