Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Ezer négyzetméternyi fürdőépületet emelnek Mórahalmon

Kinőtte épületeit az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, ezért több száz négyzetméternyi új épülettel egészül ki a komplexum. Nyáron olyan sok a vendég, hogy új bejáratra van szükség. Már építik is, magántőke bevonásával. Pályázati pénzből a gyógyászati szárnyat is bővítik.
Az Erzsébet máris az egyik legnépszerűbb fürdő a megyében. Fotó: Karnok Csaba
Folyamatosan nyitják meg a szabadtéri medencéket a mórahalmi Erzsébet fürdőben, indul a strandszezon. Közben a fürdő két végén is dolgoznak: új fogadóépületet alakítanak ki az iskolánál, a főtéri park közelében egy épületszárnnyal az egykori egészségházat a fürdőhöz kapcsolják. Összesen több mint ezer négyzetméternyi új épülettel egészítik ki a komplexumot.

A főépület hatszáz négyzetméteres bővítményében két medence is helyet kap. De lesz benne gyermekmegőrző, étkező, öltöző és néhány gyógyászati kezelésnek is itt találtak helyet.

A fürdőt vezető Balog László büszkén mondja: olyan sok kezelést kérnek a fürdőben, hogy nem győzik, ezért kell a bővítés. A 125 millió forintos beruházásra 99 millió forintot a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól kaptak. Pályázati pénzből szeretnének újabb masszőröket képezni, és gyógyászati eszközöket venni.

A másik építkezésen az új, 500 négyzetméteres fogadóépületen dolgoznak. A ház Mórahalom első magántőke bevonásával készülő fejlesztése. A zákányszéki Agroferr Invest Kft. területet kapott a beruházáshoz, majd az elkészült épület egy részét átadja az önkormányzatnak. Itt melegkonyhás étkező, kávézó, rendezvénytér kap helyet, és öltözőt, zuhanyozót is kialakítanak. Így a fürdőt már két irányból is meg lehet közelíteni, nem alakul ki akkora tumultus a főépületből nyíló bejáratnál. A második fogadóépületet ugyanis azért kell megnyitni, mert csúcsidőben naponta 3500 vendéget várnak, akiket csak lassan tudnának beengedni a főbejáraton.

A másik nagy gondja a mórahalmiaknak az volt, hol találjanak elég helyet a fürdővendégek autóinak. A főtér közelében lévő önkormányzati intézmények mögötti területen azonban a napokban is épül egy 150 férőhelyes várakozóhely. Az új hátsó bejárat közelében pedig az iskola előtti téren hagyhatják csúcsidőben az autókat a vendégek – ha kell, megnyitják a lezárt részt.

Mórahalom számára azonban az igazi üzletet az jelenti, ha a vendég hosszan marad. A fürdőt népszerűsítő új, látványos kiadványukban a helyi és környékbeli szálláslehetőségeket is föltüntetik. Mivel a fürdőhöz kapcsolódó panzióban gyakori a telt ház, ezért magántőke bevonásával szállodát építenének a polgármesteri hivatal mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Borfesztivál: Sokan a száraz homoki borokra esküsznek

A homoki borok kedvelője Király Levente szegedi színművész, Lukács János megyei rendőrfőkapitány és… Tovább olvasom