Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 8°C Még több cikk.

Ezerszínű a hétvégi programkínálat

Az alsóvárosi nagybúcsúra az idén is sokan érkeznek távoli vidékekről – talán nem akadályozza az eső a hagyományos körmenetet és a többi rendezvényt. A szabadtéri színházi programok egy részét ugyan fedél alá küldte az időjárás, de reménykedünk, hogy a mai dómszínpadi dixie- és az újszegedi operagála megússza égi áldás nélkül.
Érkeznek a veteránok a Széchenyi térre Fotó: Frank Yvette
A fesztiválvárosban ezen a hétvégén is számtalan más szórakoztató rendezvény várja a közönséget: ötödik alkalommal adnak randevút egymásnak Szegeden a veteránjárművek szerelmesei. A szervező egyesület ügyvivője, Andrási Csaba szerint a találkozóra több mint száz jármű érkezett Magyarországról és külföldről. Tegnap a Széchenyi téren mutatták be ezeket, ma 150 kilométeres megyei túrán versenyeznek, holnap délelőtt 10 órától ismét a Széchenyi téren lehet megcsodálni a koros járműveket.

Szőregen a nevezetes csatát vívják meg újra holnap a huszárok, gyalogosok, de ma délelőtt fél 11-kor a szegedi városháza előtt is fölvonulnak a bandériumok. A csata emlékművét az Aradi vértanúk terén megkoszorúzza velük a szegedi polgármester, akinek sűrű a mai napja: délben a város díszpolgárát, Gregor Józsefet köszönti születésnapján, délután pedig elsőként szerez élményt magának a Ligetfürdőben: kipróbálja az új csúszdát.

A fázósak és az éhesek ma Röszkére mennek a falunapokra, ahol a legfinomabb töltött káposztát lehet enni, az ügyességi játékok kedvelői pedig Zákányszékre, a polgárőrnapra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földön a bizalmas iratok

László Gábor önkormányzati biztos szerint betörtek az irodájába és a földre hajigálták a bizalmas… Tovább olvasom